Pandemi Ön Başvuruda Tekrar Eden T.C. Kimlik Numaraları Bulunduğu için İşlem Gerçekleştirilemez Hatası ve Çözümü nedir? Pandemi Ön Başvurusunda karşılaşılan sorun ve çözümleri

TAKİP ET

Vatandaşa sunulan hizmetlerden biri de pandemi sosyal destek projesiydi. Tam kapanma sırasında vatandaşların en az hasarla bu süreci atlatması için sunulan destek için başvurular E- Devlet üzerinden yapılıyordu. Bu işlem sırasında karşılaşılan bazı hatalar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Pandemi ön başvuruda tekrar eden T.C. kimlik numaraları bulunduğu için işlem gerçekleştirilemez hatası ve çözümü nedir? sorusu merak ediliyor. İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Vatandaşların pandemi destek başvurusunu e-devlet üzerinden yaparken bazı hatalarla karşılaşıldığı görüldü. E devlet pandemi ön başvuruda tekrar eden T.C. kimlik numaraları bulunduğu için işlem gerçekleştirilemez hatası ve çözümü üzerine vatandaşlar araştırma yapmaktadır. Pandemi ön başvuruda tekrar eden T.C. kimlik numaraları bulunduğu için işlem gerçekleştirilemez hatası ve çözümü nedir? sorusu merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı haberimizde…

Pandemi ön başvuru nedir? 

Pandemi ön başvurusu, Covid-19 nedeniyle işini kaybeden ya da çalışamadığı için temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından sunulan hizmetlerden faydalanmak için yapılan başvuruyu ifade etmektedir.

Devlet tarafından sunulan bu destek vatandaşların gelir düzeylerine göre yapılmakatadır. Faz-1 ve Faz-2 ödemelerinin ardından son olarak Faz-3 ödemeleri ile süreç devam ettirildi ve etmeye de devam ediyor.

Pandemi Ön Başvuru Nasıl Yapılır?

E- Devlet üzerinden yapılan pandemi ön başvurusu için E-devlet uygulamasına giriş yapmanız gerekmektedir. 

Daha sonra arama kısmından ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. 

Arama kısmına‘’Pandemi’’ yazarak içerisinden ”Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” yazana tıklamanız gerekmektedir. 

İstediğiniz sayfaya ulaşmış olacaksınız.

Önünüze gelen başvuru ekranında bazı kimlik bilgilerinizin ve size ait bazı verilerin otomatik olarak geldiğini göreceksiniz. 

Pandemi ön başvuru kapsamında size sorulan soruları da alt kısımda yanıtlayabileceksiniz. 

Tüm bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra en altta yer alan ‘’Devam Et’’ butonuna basmanız gerekmektedir

Devam et butonuna tıkladıktan sonra bilgilerle alakalı bir yanlışlık olmaması adına özet sayfasına yönlendirileceksiniz.

Özet bilgiler sayfasında sisteme girilen bilgileri kontrol ediniz. 

Bilgilerde bir yanlışlık ya da eksiklik yoksa yine alt kısımda bulunan ‘’Başvur’’ butonuna tıklayın.

Başvurunuzu tamamlamış olacaksınız.

Pandemi Ön Başvuru Ne Zaman Sonuçlanır?

Pandemi destek ödemesi için başvuru yapan kişiler ne zaman sonuçlanacağını da merak etmektedir. Devlet tarafından sağlanan Faz-3 ödemeleri henüz yapılmadı süreç için başvurular devam etmektedir. başvuru yapmak isteyen kişiler E- Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuruların ne zaman tamamlanacağı ile ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır. Faz-3 ödemelerinin Mart 2022 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor.

Pandemi Ön Başvuru Sonucunu Nasıl Öğrenebilirim?

Pandemi ön başvurusu yapan kişiler sonuçları nasıl öğreneceğini merak etmektedir. Bunun için şu adımları izlemelisiniz:

E- Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu yazmanız gerekmektedir. 

Daha sonra başvuru sayfasına yönlendirileceksiniz. 

Bu sayfanın üst kısmında yer alan ‘’Başvuru Listesi’’ sekmesine tıklayarak başvuru sonucunuzu görüntüleyebilirsiniz.

Başvurunuz henüz sonuçlanmadıysa ilgili sayfada ‘’Süreç Devam Ediyor’’ şeklinde bir uyarı yer alıyor olacaktır. 

Pandemi Ön Başvuru İptali Nasıl Yapılır?

Pandemi ön başvurusu yapan kişiler başvurularının iptalinin nasıl yapılacağını da merak ediyor. Bu işlem için E- Devlet üzerinden başvuru iptali yapılamamaktadır. Başvurunuz, Faz-3 ödemelerinin tamamlanmasının ardından otomatik olarak iptal edilmektedir.

Pandemi Ön Başvuru Formunuz Alınmıştır Ne Demek?

Pandemi ön başvuru formunuz alınmıştır ne demek? Sorusu vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bu mesaj işlemlerinizin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini göstermektedir. Başvurunuzun inceleme sonucunda bir karara varılacağını söylemektedir.

Pandemi Ön Başvuru Sonuç Sorgulama

E- Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu yazın ve ilk çıkan sekmeye tıklayın. 

Daha sonra açılan sayfada yer alan ‘’Başvuru Listesi’’ seçeneğine tıklayın. 

Buradan sonucunuzu görüntüleyebilirsiniz.

Ön Başvuruda Tekrar Eden T.C. Kimlik Numaraları Bulunduğu için İşlem Gerçekleştirilemez Hatası ve Çözümü

Ön başvuruda tekrar eden T.C. kimlik numaraları bulunduğu için işlem gerçekleştirilemez hatası ve çözümü için 2 yöntem bulunmaktadır.

İlk yöntem, aynı hanede yaşadığınız bir diğer aile ferdi adına başvuru yapmaktır. Bu işlem için bireysel değil hane değerlendirmesi yapılmaktadır. Her bir iki için değil aile adına ödeme yapılmaktadır. Böyle bir hata almanız durumunda eşiniz, anneniz, babanız ya da aynı hanede yaşadığınız diğer bireyler adına başvuru yapabilirsiniz.

İkinci yöntem ise işlemi daha sonra tekrar denemenizdir. Eğer aynı hata ile karşılaşıyorsanız. Aynı ailede yaşayan başka kişi adına başvuruda bulunabilirsiniz. 

Ön Başvuruda Tekrar Eden T.C. Kimlik Numarası Hatası ve Çözümü

Ön başvuruda tekrar eden T.C. kimlik numarası hatası ve çözümü için aynı hanede yaşadığınız bir diğer aile ferdi adına başvuru yapmaktır. Bu işlem için bireysel değil hane değerlendirmesi yapılmaktadır. Her bir iki için değil aile adına ödeme yapılmaktadır. Böyle bir hata almanız durumunda eşiniz, anneniz, babanız ya da aynı hanede yaşadığınız diğer bireyler adına başvuru yapabilirsiniz.

Aynı Adresten Yapılmış Başka Süreci Devam Eden Başvuru Olduğu için İşlem Gerçekleştirilemez Hatası ve Çözümü

Bireysel olarak değil hane baz alınarak yapılan bu başvuru için aynı adreste kalan kişilerden yalnızca birine ödeme yapılıyor. Eğer aynı hanede kalan başka bir aile bireyi başvuru yaptıysa sizin başvurunuz geçersiz oluyor. Bu uyarı da aynı adreste kaldığınız bir başka aile bireyi tarafından başvuru yapılmasından kaynaklı olarak ortaya çıkıyor.

e-devlet e- devlet pandemi ön başvurusu e- devlet pandemi ön başvurusu hatası e- devlet pandemi ön başvurusu hatası çözümü