Panelsan halka arz ne zaman başlıyor, şartları ne?

TAKİP ET

Panelsan, halka arz oluyor! Çatı ve cephe panelleri sektörünün lider kuruluşlarından olan Panelsan, 2022 yılında payları halka arz edilecek ilk şirket oluyor. Peki, Panelsan halka arz ne zaman başlıyor, şartları ne? İşte detayalar... 

Reklam
Reklam

Çatı ve cephe panelleri sektörünün lider kuruluşlarından Panelsan, 2022 yılında payları halka arz edilecek ilk şirket oluyor. 9,10 ve 11 Şubat 2022 tarihleri arasında talep toplanacak olan Panelsan, şirket paylarının ek satış hariç %25,67'si, ek satış dahil %28'i halka arz edilecek.  


Panelsan halka arz ne zaman, şartları ne? 

Talep Toplama Tarihleri: 9-10-11 Şubat 
Talep Toplama Fiyatı: 10,20 TL 

Halka Açıklık Oranı: 

Ek satış hariç %25,67, 

Ek satış dahil %28 Halka Arz Büyüklüğü: 

Ek satış hariç 196.350.000 TL 

Ek satış dahil 214.200.000 TL 
Panelsan, Borsa İstanbul’da PNLSN koduyla işlem görecek. 

Panelsan Yönetim kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Recep Kaan Maşlak, halka arz sürecine ilişkin şu bilgileri verdi: “2022 yılının ilk halka arz olacak şirketiz. Ayrıca Borsa İstanbul’da sektörü temsil eden tek firmayız. Bu durum bizim için oldukça değerli. Halka arz düşüncemiz, yeni yatırım yapma isteğimizle başladı. Ankara’da yapılmasını planladığımız yeni sandviç panel hattı yatırımını, halka arz geliriyle finanse etmeyi hedefliyoruz. Halka arz gelirimizin büyük bir kısmını, ek fabrika binasının yapımında ve bu fabrikada kullanılacak üretim hattının satın alınmasında kullanmayı düşünüyoruz. Kalan gelir ile de üretim kapasitesinin arttırılması ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyoruz.” dedi. 

Panelsan Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Maşlak’ta, “Gelecekte, sektörünün vizyon lideri olarak ISO ikinci 500 listesinden yükselerek ilk 500 listesinde yer almayı, Ar-Ge merkezi ve sektörünü domine eden inovatif yeni ürünleri ile yurtiçi ve global pazarda marka değerimizi yükseltmeyi ve global ölçekte bir üretim şirketi olabilmeyi hedefliyoruz. Hisselerimizin Bosra İstanbul’da işlem görmeye başlamasıyla birlikte hedeflerimize daha da yaklaşmış olacağız.” dedi. 

Panelsan, 2021 yılının ilk dokuz ayını 393.2 milyon TL satış ile tamamladı. Şirketin 2021’in ilk okuz ayında brüt karı, %179 artış ile 66.2 milyon TL’ye yükseldi. 

panelsan panelsan halka arz Panelsan halka arz ne zaman Panelsan halka arz ne zaman başlıyor panelsan şartları recep kaan maşlak serhat maşlak