Papatya çayının birçok faydası

TAKİP ET

Bu süper içeceği diyetinize dahil etmiyorsanız, papatya çayının faydalarını kaçırıyorsunuz!

Reklam
Reklam

Papatya çayı, papatya bitkisinin küçük, papatyaya benzer çiçeklerinden elde edilen bir bitkidir. Papatya çayının faydaları uzun zamandır bilinmektedir: Uykusuzluğa yardımcı olmaktan adet ağrısını hafifletmeye kadar çeşitli sağlık yararları ile bilinen eski bir çaredir; kesinlikle bir güç merkezidir!

Papatya çayının birçok çeşidi vardır, ancak en çok tüketilenler Alman ve İngiliz çeşitleridir.

Papatya çayının faydaları

Papatya çayının faydalarından nasıl yararlanabilirsiniz? Papatya çayının faydalarından yararlanmak için normal çayınızı onunla veya günde bir fincanla değiştirebilirsiniz. Aslında, yoğun bir günün sonunda bir fincan kahvenin sinirleri yatıştırması ve oldukça rahatlatıcı olması garantilidir; Papatya çayının tüm faydalarını görecek ve iyi bir gece uykusu çekeceksiniz!

Papatya Çayı Daha İyi Uyumanıza Yardımcı Olur

Bir fincan sıcak papatya çayı sıcacık bir kucaklama gibidir; sizi bayıltmaz, aksine nazikçe uykuya daldırır. Çay, geleneksel olarak uyku indükleyici özellikleri nedeniyle kullanılmıştır ve iyi bilinen bir yatıştırıcıdır. Papatya çayı yatıştırıcı ve sakinleştiricidir. Uykusuzluğu tedavi etmek için de kullanılmıştır. Apigenin adı verilen ve beynimizdeki reseptörlere bağlanan ve vücudumuz üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olan ve bizi derin bir uykuya sokan bir flavonoidin varlığı nedeniyle daha iyi uyumamıza yardımcı olabilir. Ayrıca bizi enerjiyle sarsmasıyla bilinen kafein içermediğinden, papatya çayı yatmadan önce ideal bir habercidir.

İPUCU: Papatya çayını yatmadan yaklaşık 45 dakika önce içerek vücudunuzun çayı sindirmesine izin verin, böylece içindeki gerekli kimyasallar devreye girerek uykuyu tetikleyebilir.

Papatya Çayı Antioksidanlarla Dolu

Papatya çayındaki flavonoidler , bizi uyutma yeteneklerinin yanı sıra, sağlığımız için yararlı olan antioksidanlar ve anti-mikrobiyal özellikler açısından da zengindir. Papatya çayı ayrıca önemli miktarda magnezyum, folat, kalsiyum, A vitamini ve potasyum içerir. Tüm bu çeşitli antioksidanlar, vitaminler ve mineraller, bitkisel içeceği son derece besleyici hale getirir. Kardiyovasküler hastalıklar ve hatta kanser riskini azaltmakla ilişkilendirildiler, ancak bu konuda kesin çalışmalar henüz yapılmadı. İPUCU: Ek tatlandırıcılar ve tatlandırıcılar içermeyen tek bir fincan demlenmiş papatya çayı yaklaşık iki kalori ve 0,5 gram karbonhidrat içerir.

Papatya Çayı Mide Ağrılarını ve Adet Kramplarını Hafifletir

Papatya çayı, sindirim sorunları ve sinir bozucu mide ağrıları için etkili bir çare olarak kullanılabilir. Yiyeceklerimizin daha iyi sindirilmesinden sorumlu olan pankreastaki enzimleri tetikleyen bileşikler içerir. Spazm önleyicidir ve mide bölgesi de dahil olmak üzere vücuttaki spazmları azaltmaya yardımcı olur. Bu, papatya çayının ağrı kesici tüketmek zorunda kalmadan ağrılı dönem krampları ile başa çıkmak için de harika olduğu anlamına gelir. Artan iltihaplanma ve ağrı için suçlanabilecek hormon benzeri maddelerin üretimini azalttığı da bilinmektedir.

İPUCU: Papatya çayının ağrı kesici özelliğinden en iyi şekilde yararlanmak için adetinizden birkaç hafta önce ve adet sırasında bir fincan papatya çayı içmeye başlayın.

Papatya Çayı Şeker Hastalarına Faydalıdır

Diyetinize yeni bir şey eklemeden önce doktorunuza danışmanız en iyisi olsa da, papatya çayının şeker ve kolesterol seviyelerini düşürmede faydalı olduğuna inanılmaktadır. Papatya çayının Tip 2 diyabetin yönetimindeki uzun vadeli etkisini tam olarak anlamak için daha fazla araştırma yapılması gerekirken, papatya çayının kan şekeri düzeylerini baskılamasını ve karaciğer glikojen depolamasını artırmasını sağlayan özellikleri vardır.

İPUCU: Papatya çayı, doğal olarak ince ve tatlı bir tada sahiptir. Papatya çayınıza bal eklemeden lezzet katmak istiyorsanız limon otu veya limon suyu sıkmayı deneyin.

Papatya Çayı, Azaltılmış Stres ve Kaygı ile Bağlantılıdır

Hayatın hızlı temposu nedeniyle kaygı ve diğer stresle ilgili rahatsızlıkların arttığı bir dönemde, insanlar sürekli olarak rahatlamalarına ve gevşemelerine yardımcı olacak doğal çözümler arıyorlar. Papatya çayı, eski çağlardan beri geleneksel tıp olarak stres giderici ve kaygı ile mücadele edenleri sakinleştirmek için kullanılmaktadır. Papatya çayının stresi azaltmadaki etkisini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır, ancak raporlar, hafif ila orta şiddette yaygın anksiyete bozukluğu vakalarından muzdarip olanlar için yararlı olduğunu göstermektedir. Çayda doğal olarak bulunan sakinleştiriciler sinirleri yatıştırmaktan sorumlu olabilir.

İPUCU: Mide rahatsızlıkları, özellikle sinirlilik veya kaygıdan kaynaklananlar, bir fincan ılık papatya çayı ile giderilebilir.

Papatya Çayı Daha İyi Bir Ciltle Bağlantılıdır

Papatya çayının daha iyi uyumamıza ve stresi azaltmamıza yardımcı olma özelliği cildimizi olumlu yönde etkiler. Ancak çay, topikal olarak uygulandığında daha güçlüdür ve parlayan cilde yol açar. Papatya çayı besinlerle dolu olduğundan ve iltihabı önleyen ve cildi yatıştıran antimikrobiyal özelliklere sahip olduğundan, yaraları ve yara izlerini iyileştirmede son derece etkilidir. Papatya özü geleneksel olarak güneş yanıkları, cilt tahrişleri , akne ve hatta egzama gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Cildi hasardan koruyabilecek ve hücre ve doku yenilenmesini hızlandırabilecek antioksidanlar ve flavonoidlerle doludur.

İPUCU:  Hintçe'de 'babune ka phal' olarak adlandırılan papatya çayı, göz altı morluklarını hafifletmek için kullanılabilir.. Kullanılmış papatya çayı poşetlerini soğutun ve şişliği azaltmak ve alanı aydınlatmak için soğutulmuş poşetleri gözlerinizin üzerine yerleştirin.

Papatya Çayının Faydalarını Diyetinize Eklemenin Yolları

Tüm dünyada papatya çayının tadını çıkarmanın en yaygın yolu, çayı ılık suyla demlemek ve bal veya limonla içmektir. Yine de, sadece bu tarife bağlı kalmak gerekmez; Bitkisel içeceği diyetinize dahil etmek için birkaç yaratıcı ve lezzetli fikir var . Latte ve kapuçino favorilerinizse, papatyalı tarçınlı latte yaparak papatya çayına ilginç bir hava katın.

Sıcak tarçın, papatyanın elma notalarını tamamlar ve sonuçta günlük kahvenizin yerini alabilecek lezzetli bir içecek ortaya çıkar! Spektrumun diğer tarafında bir şey arıyorsanız, sıcak bir gün için ideal bir içecek olan serinletici bir papatya zencefilli buzlu çay ile soğuk yola çıkın. Hem papatya hem de zencefil, mide ağrılarını ve sindirim sorunlarını gidermek için bilinir.

Kokulu ve tatlı papatya ile aşılanmış tatlılar da kendinizi bitkiyle tanıştırmak için mükemmel bir yoldur. Süt veya krema, ekmek pudinglerinde, canlandırıcı dondurmalarda ve kremalı muhallebilerde cezbedici taze bir tat veren papatya çayı çiçekleri ile demlenebilir. Bisküvi ve makaronları papatya ile tatlandırın, ondan bir çay elde edin, limonataya papatya çayı ekleyin, olasılıklar sonsuz!

İPUCU: Papatya çoğu süpermarkette ya poşet çay olarak ya da yapraksız çay olarak bulunur.