Paralar PTT'den veriliyor! Başvuru yapmak yetiyor, hemen PTT'ye gidin!

TAKİP ET

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar özellikle yapılan son zamlar sonrasında elektrik faturalarına ödemekte Bir Hayli zorlanıyor. Bu durumda yine devlet devreye girdi ve vatandaşların elektrik faturalarının bir kısmını karşılamaya başladı. İhtiyaç sahibi aileler başvuru yapmaları durumunda elektrik faturalarının hatırı sayılır bir kısmını devletten alabiliyor. Başvuru işlemleri PTT'den yapılıyor ve ödemelerde hemen kişilerden alınıyor. Elektrik faturası desteği detayları...

Reklam
Reklam

Paralar PTT'den veriliyor! Başvuru yapmak yetiyor, hemen PTT’ye gidin! Türkiye koronavirüs salgını sonrasında ekonomik krizin pençesinde girdi ve bir türlü çıkmak bilmiyor. Bu durum En çok dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşları olumsuz etkiledi. Devlet tarafından sağlanacak bu destek kapsamında vatandaşlar elektrik faturalarının bir kısmını alabiliyor. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Başvurular da yine PTT gişelerinden gerçekleşiyor. Üstelik elektrik faturanız kaç lira olursa olsun destek tutarı değişmiyor. 4 kişilik bir aile için verilecek olan destek 171 TL'ye kadar yükseliyor. Peki, elektrik faturası desteği almak için ne yapmak gerekiyor? PTT elektrik faturası yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını sonrasında Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede ekonomik kriz baş gösterdi. Salgın etkilerini yavaş yavaş yitirmeye başladı ancak ekonomik kriz her geçen gün derinleşmeye ve vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Ekonomik krizden en çok etkilenen ise Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar oldu. Yılbaşından bu yana yapılan peş peşe zamlar sonrasında vatandaşlar adeta faturalarını ödemek de bile güçlük çekmeye başladı. Bu durumda yine devlet devreye girdi ve vatandaşların elektrik faturasına destek olmaya başladı. Maddi gücü yerinde olmayan ve faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar başvuru yapmaları halinde Devlet'ten elektrik faturası desteği alabiliyor. Üstelik başvuru işlemleri de son derece kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Yapmanız gereken tek şey en yakın PTT şubesine gitmek ve Elektrik faturanız ile birlikte gişelerden başvuru yapmak. Elektrik faturası yardımı ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizin devamında…
 

Devlet ne kadar elektrik faturası yardımı veriyor?


Elektrik faturası yardımı hane içinde yaşayan Kişi sayısına göre veriliyor. İki kişilik bir ailede verilen yardım tutarı 103 lira olur kendi 3 kişilik bir ailede ise 137.33 TL oluyor. 4 kişilik bir aile ise başvuru yapması halinde 171,67 lira alırken 5 kişi ve daha kalabalık aileler için 206 lira elektrik faturası desteği ödeniyor.


 

Elektrik faturası yardımı nedir?


Elektrik tüketim desteği olarak da bilinen elektrik faturası yardımı Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yararlanması için devlet tarafından oluşturulmuş olan bir destek paketidir. PTT şubeleri aracılığı ile elektrik faturası yardımı için başvuru yapılabilir ve hemen gişelerden faturanın bir bölümü tahsil edilebilir.
 

Elektrik faturası yardımı başvuruları nasıl yapılır?


Sadece ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sağlanan elektrik tüketim desteğinden faydalanmak isteyenler kimlikleri ve elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerine başvuru yapabiliyor. Hem ihtiyaç sahibi aileler hem de kronik hastalar bu yardımdan faydalanabiliyor. Kronik hastalığı bulunanların Evden çıkmadan internet üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirmesine de izin veriliyor.


 

Kimler elektrik tüketim desteği alabilir?


Elektrik tüketim desteği alabilecek olan gruplar şu şekilde belirlenmiştir;
Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı
Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı
Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı
Çoklu Doğum Yardım Programı
Kronik Hastalık Yardım Programı
Engelli Aylıkları
Yaşlı Aylığı
Engelli Yakını Aylığı
65 yaş üstü muhtaç kişiler