Paramount+ 1883 dizisi konusu, oyuncuları ve fragmanı

TAKİP ET

19 Aralık 2021 tarihinde Paramount+ platformunda sizlerle buluşan 1883 dizisinin yönetmenliğini Yellowstone'un da yaratıcısı olan Taylor Sheridan yapmaktadır. Dutton ailesinin yükseliş hikayesini anlatan ABD yapımı dizi meraklılarını bekliyor. İşte film hakkında tüm merak edilenler…

Reklam
Reklam

19 Aralık 2021’de çıkış yapan yeni dizi henüz yayınlanan 3 bölüm ile izleyicisiyle buluştu.1883 dizi konusu, yorumu, IMDb puanı, fragmanı, yönetmeni, oyuncu kadrosu, yayınlanma tarihi, hakkında, kaç bölüm, kaç sezon gibi sorular merak edilirken sizler için tüm bilgileri yazımızda derledik. Birkaç dakikanızı ayırarak tüm bu sorulara yanıt bulabilirsiniz. Gelin hep beraber göz atalım…


Paramount+ 1883 Dizi Konusu ve Yorumu 
Geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan 1883, dizi severleri kendisine hayran bıraktı. 19 Aralık 2021’de, Paramount+’da ilk gösterimini gerçekleştiren dizi gerek Yellowstone hayranlarını gerekse yıllardır bültende olmayan Western dizi meraklılarını mest etti. 1883 dizisi hemen hemen herkesin yakından tanıdığı Dutton ailesinin yükseliş hikayesini anlatmaktadır. Prequel serisinin hükümlülükleri gereğince aile üyelerinin kişisel hayatları hakkında derinlemesine bir inceleme sunan dizi ABD’nin en büyük çiftlik sahibi unvanlığına giden yolu anlatmaktadır. İzleyicileriyle yeni buluşan dizi henüz ilk bölümlerini ekranlara taşıdı.
Yellowstone ve Mayor of Kingstown’ın yetenekli yönetmeni Taylor Sheridan şimdi ise 1883 dizisi ile sevenlerini buluşturdu. Yazar/yönetmen/aktris olan Taylor Sheridan, 2021 yılını en verimli, en kreatif kullanan kamera arkası ekibinin başlıca üyelerinden biri olmayı elde etti. Sadece western türünün öncü dokunuşları ile değil. Toplumlardaki iç-dış organizasyonları, toplumu oluşturan en küçük hücrelere kadar her şeyi geniş bir çerçevede ele alan Sheridan, uzun soluklu dizi meraklılarını ilgisini çekmeyi başardı. 1883 dizisi dengeli temposu ile ekranlarla buluştu.  Kuru ve entrikasız bir batılı yerine varlığını hissettiren dokunuşlarla yön bulurken Dutton ailesinin verem (çiçek hastalığı) ile başlayıp kızıl derilerle devam eden ve en nihayetinde de bölgenin hakimi olan üstünlüğüne yeni bir görsel sundu. 10 bölüm yayınlanacak olan ilk sezonda henüz 3 bölüm izleyicileriyle buluştu.


1883 Dizi Konusu
1883 dizisi kurak, evcilleşmemiş Batı yaşamını anlatmaktadır. Dutton ailesinin kurak ve cayır cayır yakan sıcağı ile bilinen Montana’ya yolculuğunu konu alan bir dizidir. Dönemin zorlu şartlarına değinen dizi ailenin Batılı kimliğini ön plana çıkartan toplumsal ilişkileri ile verdiği mücadele de başarının sırrı gibi gözüktü. 19 Aralık 2021 tarihinde izleyicilerinin karşısına çıkan dizi henüz üç bölüm olmasına rağmen IMDB listesinde üst sırada yer almaktadır. 
1883 dizisi IMDb puanı: 9,1/ 10 

Dizi Oyuncu Kadrosu ve Diğer Karakterler
Sam Elliott – Shea Brennan
Tim McGraw – James Dutton
Faith Hill – Margaret Dutton
Isabel May – Elsa
LaMonica Garrett – Thomas
Marc Rissmann – Josef
Eric Nelsen – Ennis
James Landry Hébert – Wade
Gratiela Brancusi – Noemi

1883 konusu 1883 yorumu 1883 1883 dizisi 1883 dizi fragmanı 1883 dizisi oyuncu kadrosu