Paraya ihtiyacı olanlara hangi bankalar yüksek limitli kredi kartı veriyor?

TAKİP ET

Yeni yapılan düzenlemeler ile birlikte bankaları da yakından ilgilendiren bir düzenleme getirildi. Bankalar bu yeni düzenlemenin başlaması ile beraber kredi kartı sahibi olmak için kendisini tercih eden müşterilerin profillerinde aradıkları kriterlerde değişiklik yaptı. Nakit ihtiyacı olan kişilere hangi bankalar yüksek limitli kredi kartı veriyor? Hangi bankalardan yüksek limitli kredi kartı alınabilir? İşte detayları..

Reklam
Reklam

Acil olarak para ihtiyacı olan kişiler genelde bankalara giderek kredi kartı talep etmektedirler. Bankalar ise kredi kartlarını ihtiyaç kredisine oranla çok daha çabuk bir şekilde vermektedir. Bankaların kredi kartlaını çok daha çabuk bir şekilde vermesinin sebebi ise yüksek limitlere sahip olmamasıdır. İhtiyaç kredileri, normal kredi ihtiyacına göre limit olarak daha yüksek oranlıdır. Bankaların ihtiyaç kredisi almak isteyen müşterilerinde aradıkları en önemli kriter ise krdi notunun yüksek olup olmadığıdır. Kredi notu yüksek olmayan müşteriler bankadan ihtiyaç kredisi çekemezler. Bu sebeple de ihtiyaç kredisini çekemeyen müşteri kredi kartı almak için başvuru yapmaktadır.
Kredi kartları limit olarak yüksek olmadığından dolayı geri ödemelerde de herhangi bir zorluk meydana gelmemektedir. Kredi kartlarının içinde ki nakit avansları harcayarak ödeme zamanı geri geldiğinde de hiç zorluk çekmeden ödeme yapabilir ve aynı şekilde kartınızı kullanmaya da devam edebilirsiniz. 

Yüksek limitli kredi kartı nasıl alınmaktadır?
Genelde acil durum söz konusu olan ihtiyaçlardan dolayı tercih edilen yüksek limitli kredi kartlarına sahip olmak için yasalara uygun bir şkeilde hareket etmeniz gerekmektedir. Yüksek limite sahip bir kredi kartı almak istediğiniz zaman düşündüğünüz limit önce aylık gelirinizin % 70 'ini geçmemeli. Sonra da sahip olduğunuz bütün gelir kaynaklarınızın belgelerini bankanıza teslim etmeniz gerekmektedir. Herhangi bir ek gelir sahibi değilseniz eğer yüksek limit içeren kredi kartı almak için üzerinize kayıtlı olan taşınır ya da taşınmazları da gösterebilirsiniz. Geliriniz ile beraber tüm bu durumları bankanıza belge şeklinde belirtip almak istediğiniz limitteki kredi kartına sahip olabilirsiniz.

Hangi bankalar yüksek limitli kredi kartı veriyor?
Ülkemizde pek çok sayıda banka vardr. Her bir bankada yüksek limitli kredi kartı veriliyor. Burada da size düşen görev bankaları araştırmak ve müşterilerine özel olarak sundukları avantajları inceleyerek sizin için en doğru olanına karar vermektir. Ayrıca maaş hesabınızın olduğu bankanızdan çok daha hızlı bir şekilde yüksek limitli kredi kartı alma imkanına sahip olursunuz.
1. Yapı Kredi Bankası
Yapı Kredi Bankası, kendisini tercih edip yüksek limitli kredi kartı sahibi olmak isteyen müşterilerine özel olarak World Card, Gold Card, Platinum, Adios, Adios Premium, Crytal, Play, Opet ile Koç Ailem kredi kartlarını sunmaktadır.
2. Garanti Bankası
Garanti Bankası, kendisini tercih edip yüksek limite sahip kredi kartı sahibi olmak isteyen müşterilerine özel olarak Bonus Card, Bonus Gold, Bonus Platinum, Bonus Business ile American Express kredi kartlarını sunmaktadır.
3. Ziraat Bankası
Ziraat Bankası, kendisini tercih edip yüksek limitli kredi kartı sahibi olmak isteyen müşterilerine özel olarak Bankkart, Gold Cart ile Platinum kredi kartlarından sunmaktadır.
4. Halkbank
Halkbank, kendisini tercih edip yüksek limiti olan kredi kartı sahibi olmak isteyen müşterilerine özel olarak Paraf Card, Paraf Platinum, Parafly, Parafree, Sanal, Parafast, Eczacı Parafile Halkcard 'ı sunmaktadır.
5. TEBB
TEBB, kendisini tercih edip yüksek limiti olan kredi kartı sahibi olmak isteyen müşterilerine özel olarak TEB Özel World Elite Card, TEB Platinum Card, TEB Sade Kart ile Bonus Kart seçeneklerini sunmaktadır.
6. İş Bankası
İş Bankası, kendisini tercih edi yüksek limitli kredi artı sahibi olmak isteyen müşterilerine özel olarak Maximum ile Maxismiles kartlarını sunmaktadır.
Nakit ihtiyacı olan kişiler için yüksek limitli kredi kart başvurusu nasıl yapılır?
Nakit ihtiyacı olan kişiler, yüksek limitli kredi kart sahibi olak istediklerinde ilk önce bankaların her birini iyice araştırarak kendilerne en uygun olanını seçmelilerdir. Sonra da tercih ettikleri bankaya gidip kredi kart başvurusu yapmaları ve bankanın istediği belgeleri iletmeleri gerekmektedir. Kredi kart başvuru işlemini internet şubesi, mobil uygulama, ATM, çağr merkezi veya SMS kanalları aracılığı ile de yapılabilmektedir. Ancak, bu yollardan yapılacak olan kart başvuruları banka tarafından onaylanmış olsa bile limit olarak istenilen limit aralığında olmayacaktır, standart kredi kartı limitinde olacaktır. Bu sebeple de yüksek limit oranı içeren bir kredi kartı sahibi olmak isterseniz eğer bizzat ilgili bankaya gitmeli ve kart başvurunuzu bizzat yapmalısınız.

Kredi kart limiti nasıl belirlenmektedir?
Bankalar tarafından müşterileri kredi kartı talebinde bulunduklarında kredi kartı limiti şöyle belirlenmektedir;
Öncelikle kredi kartı sahii olmak isteyen kişinin istediği limit miktarından sahip olduğu gelirinin ilk sene için maksimum iki katı, ilk seneden sonra da gelirinin maksimum dört katı olacak şeklinde belirlenir. Her sene sahip olduğunuz gelirde artış söz konusu ise bu durumda kredi kartınıza yansır ve kart limitinde artış meydana gelir.

Kredi kart limiti nasıl yükseltilir?
Nakit ihtiyacı olan kişilere yüksek limiti olan kredi kartı vermek için şunları yapmanız gerekiyor;
* Kredi kartlarında ki limit yükselmelerinde en önemli olan konu kişinin sahip olduğu gelir miktarıdır. Bankanıza bildirmiş olduğunuz ilk geliriniz zaman içerisinde artar ise bu durumu yeniden bankanıza gidip bildirmeli ve kredi kart limitinizin yükseltilmesi talebinde bulunabilirsiniz.
* Aylık gelir miktarınız aynı ancak kredi kartınızın da limitini yükseltmek istiyorsanız eğer bu durumda da dikkatli olmanız gereken en önemli şey kredi notunuzu düşürecek şeyler yapmamak ve kredi notunu yükseltmeye yarayacak işlemler yapmak olacaktır.
* Kredi notunuzun yüksek olması kredi kart limitinizi yükseltmek istediğiniz zaman sizin için bir ekstra bir avantaj sağlamaktadır. 

hangi bankalar yüksek limitli kredi kartı veriyor? yüksek limitli kredi kartı veren bankalar kredi kart limiti nasıl yükseltilir? ziraat bankası halkbank iş bankası