Parçalı Ay tutulması Türkiye'den görülecek mi, saat kaçta başlayacak?

TAKİP ET

Dünyanın çoğu ülkesinde görülecek olan ay tutulması çoğu insan tarafından merakla bekleniyor. Son yüzyılda görülen en uzun tam ay tutulmasının ne zaman olacağı, saat kaçta gerçekleşeceği merak ediliyor. İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Çoğu kişi tarafından bilinen en uzun ay tutulması olan parçalı ay tutulması 3 saatten fazla sürecek. Bu doğa olayı ABD’den izlenebilecek. Tutulma başladığında ay rengi kızıl olacak. Uzun tutulma en son 2018 senesinde olmuştu. Peki, Ay tutulması saat kaçta, ne zaman başlayacak 2021? Parçalı Ay tutulması Türkiye'den görülecek mi? İşte ayrıntılar...

2021 yılı ay tutulması ne zaman ve saat kaçta olacak?
Çoğu insanın merakla beklediği ay tutulması 19 Kasım günü gece yarısından hemen sonra meydana gelecek.

Tutulma ne kadar sürecek?
Bu gece yarısından sonra gerçekleşecek olan tutulma, son yüzyılın en uzun tam ay tutulması olmasının yanı sıra 580 yılın en uzun parçalı ay tutulması da olacak. Tutulmada Ay’ın %97’si Dünya’nın gölgesinde kalacak. Bu durum 3 saat 28 dakika 23 saniye sürecek.

Tutulma Türkiye’den izlenebilecek mi?
Merakla beklenen tutulma 50 ABD eyaleti, Kanada, Meksika, Güney Amerika, Polinezya, Avustralya, Çin’in bazı bölgelerinde izlenebilecek. Maalesef ki Türkiye’den görülemeyecek.
Ay tutulması nasıl olacak?
Parçalı ay tutulması, Ay’ın Dünya etrafındaki yörünge ile Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesi arasında meydana gelen açıdan dolayı Ay, Dünya’nın tam gölge konisine girmediğinde gerçekleşen olaydır.
19 Kasım gece yarısından sonra meydana gelecek olan tutulmayı izlemek için gözlük gibi aparatlara gerek yok.
 

aytutulması aytutulmasınezaman tutulmasaatkaçta