Parfümün orijinal olduğu nasıl anlaşılır? Parfüm barkod sorgulama

TAKİP ET

İnternet üzerinden parfüm satın alan birçok kişi parfümün orijinal olduğu nasıl anlaşılır merak ediyor. Bir parfümün orijinal olup olmadığını anlamak için parfüm barkod sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Son dönemde bazı internet sitelerinde orijinal olmayan parfümlerin satışı söz konusu oldu. İnternet üzerinden parfüm satın alırken bu tuzağa düşmemek için parfümün barkod kodundan orijinal olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Satın aldığınız parfümün üzerinde herhangi bir kod bulunmuyorsa, parfüm orijinal değildir.

Parfüm barkodu nasıl sorgulanır?
Satın aldığınız parfümün orijinal olup olmadığını üzerindeki barkodu sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Ancak bazı parfümlerde kod bulunsa dahi orijinalliği kesin değildir. Barkod sorgulamak için bazı internet siteleri bulunmaktadır. Bu siteler şunlardır:
gepir.org.tr
checkcosmetic.net

Parfüm barkodu nerede yazar?
Parfüm barkodu genellikle parfüm kutusunun üzerinde ya da şişesinde yazmaktadır. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan simgeler de bu bölümlerde bulunmaktadır. Eğer parfüm alırken şişe ya da ambalajda 4 haneli bir kod bulunmuyorsa, parfüm sahte olabilir. Orijinal ürünlerde parfüm barkodu soğuk bir mühür ile işlendiğinden dolayı silinme ihtimali çok azdır. 
Parfüm barkodları içeriğinde üretim tarihi, orijinallik, içerik ve üretici firma gibi bilgileri barındırmaktadır. 

Tester parfümün orijinal olduğu nasıl anlaşılır?
Tester parfümün orijinalliğini test etmek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Tester parfümlerin, orijinal şişelerinden daha küçük boyutlarda ancak aynı içerikle üretilmesi gerekir. Eğer bir parfüm tester denilip farklı bir şişede sunuluyorsa büyük ihtimalle sahtedir. Çünkü tester parfümlerin tıpkı orijinal parfümlerin olduğu gibi kutularının bulunması gerekir.
 

parfüm barkod sorgulama parfümün orijinal olduğu nasıl anlaşılır