Parlayan ve sağlıklı bir cilt için 5 sabah içeceği

TAKİP ET

Sabah içecekleri vücut metabolizmasında ve mide temizleme sürecinde önemli bir rol oynar. Güne bir veya iki litre su yudumlayarak başlamak, vücuttaki tüm metabolik atıkların atılmasına yardımcı olur ve buna karşılık temiz bir cilde yol açar.

Reklam
Reklam

Benzer şekilde, hem erkekler hem de kadınlar için temiz ve sağlıklı bir cilt elde etmeye yardımcı olan başka sabah içecekleri vardır. Dr. Stuti Khare Shukla, parlak ve sağlıklı bir cilt için güne başlayabileceğiniz beş temel içeceği paylaşıyor.

Su Terapisi

İyi miktarda su içmek harika sonuçlar verir. Vücudumuzun yüzde 75'i sıvı şeklinde sudan oluşur ve suyun cildi temiz ve sağlıklı tutan çeşitli işlevleri vardır; dehidrasyon ise cildimizi kuru ve kaşıntılı yapar. Günde ortalama 4,5 ila 5,5 litre su tüketmek vücudunuzu mineraller ve oksijen taşıyıcıları ile güçlendirir ve içindeki tüm toksinleri atar ve cilt nemlendiricileri ile vücudun elektrolit dengesinin korunmasını sağlayarak akne oluşumunu engeller.

Bal ve Limon Suyu

Suya iki ila üç kaşık bal ve bir kaşık limon suyu ekleyin, çünkü bu bir elektrolit görevi görür ve antioksidanlar ve yaşlanma karşıtı bileşenler üretir. Vücudunuzdaki zararlı toksinleri temizlemeye yardımcı olur ve ayrıca kilo vermenize yardımcı olur. Bal, cildinizi nemli tutan yaşlanma karşıtı besinlere sahipken, limonda yeni hücrelere ve cildin gençleşmesine yardımcı olan C vitamini bulunur.

Meyve suları

Meyveler vitaminler ve mikro besinler açısından zengindir. Havuç, pancar, nar gibi meyveler ve hatta tatlı patates gibi sebzeler, akneyi önlemeye ve sağlıklı cildi güçlendirmeye yardımcı olan zengin mineraller ve vitaminler içerir. Havuç ve pancar akne, kırışıklık ve pigmentasyonu önleyen ve cildin sağlıklı kalmasına yardımcı olan A vitamini içerir, Pancar suyu iyi kan dolaşımı sağlar ve cildi sağlıklı tutar. Domates ve salatalık salataları bile, bu salatalar kişinin düzenli diyetine dahil edilirse sivilceleri önleyebilir.

Yeşil çay

Çay aşığıysanız, diyetinize yeşil çay veya limon çayı ekleyin. Akneyi önler ve cildi doğal olarak sağlıklı ve parlak tutan diğer besinlerle birlikte C vitamini içerir.

Zerdeçallı Süt

Zerdeçal, antibiyotik ve antiviral ajan olarak işlev gören geleneksel ve Ayurvedik bir ilaçtır. Yaşlanma sürecini geciktiren antioksidanlar açısından zengindir. Her sabah süte veya sıcak suya bir kaşık zerdeçal eklemek sağlıklı bir cilt için iyi sonuçlar verebilir.