Partnerinizle cinsel ilişki saatlerine dikkat! Uykudan önce…

TAKİP ET

Uykuya geçme süreci birçok kişi için zor olabiliyor. Uyumadan önce televizyon izlemek, telefonla ilgilenmek ya da yemek yemek gibi etkenler uykusuzluğa sebebiyet verebiliyor. Uykuya dalmakta güçlük çeken biri misiniz? Böyle bir durumunuz varsa cinsel ilişkiye girme saatlerini düzenlemek uyku problemlerinizi çözecektir. Doğru saatlerde cinsel ilişki yaşayarak kolay biçimde uykuya geçebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Uyku, yaşam kalitemizi ve günlük rutinimizi çok etkileyen önemli bir ihtiyaç. Gün boyu yorulan vücudu ancak uyku sayesinde toplayabiliyoruz. Uyku tam alınmadığı zaman gün içerisinde zorluklar yaşanabiliyor. Fiziksel ve zihinsel olarak zinde hissetmek için kaliteli uyku düzeni sağlamak önem taşıyor. Dolayısıyla uyku öncesinde yapılan aktiviteler de bu noktada önem kazanıyor. Cinsel ilişkiye girmenin uykuya dalma sürecini kolaylaştırdığı ise uzmanlar tarafından belirtiliyor. Cinsel ilişkiye girmenin tek faydası uykuya geçişi kolay şekilde sağlamak da değil, birçok faydası bulunur. Kalp hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa karşı riski azaltmayı uyku sağlıyor.

Cinselliğin uykuya faydası nedir?
Günü tamamen bitirmeden önce tatmin edici bir cinsel ilişki yaşamak, vücuttaki strese bağlı hormon olan kortizol miktarını azaltan bir etkiye sahip. Ek olarak insanı ayakta tutan her şeyden büyük bir dikkat dağıtıcıdır. Dr. Michele Lastella, cinsel ilişkiye girerken insanların ertesi gün yapacaklarını düşünmediklerini, telefona bakmadıklarını söylüyor. Bu sebepten de dikkatiniz dağılıyor diyor.
Bu nedenle seks bir dikkat dağıtıcı olarak ve kaliteli bir uykuyu sağlamak açısından bir dizi kimyasalın salgılanmasını sağlıyor. Insider’a konuşan uzmanlar da sevişme esnasında prolaktin, oksitosin, serotonin ve vazopressin hormonlarının açığa çıktığını, bunların da rahat bir uykuyu, stresi, bazı hastalıkların risklerini azalttıklarını söylüyorlar.