Pasaport randevu alma işlemi nasıl gerçekleşir? Pasaport randevu alma işlemleri

TAKİP ET

Yurtdışına çıkabilmek için pasaport sahibi olmanız gerekir. Pasaport başvurusunda bulunacak kişiler,pasaport randevusunun nasıl alındığını araştırmaktadır. Pasaport randevu alma işlemi nasıl gerçekleşir? Bu haberimizde pasaport randevu alma işlemlerini sizler için derledik. İşte pasaport randevu işlemleri...

Reklam
Reklam

 Pasaport Türk vatandaşlığının simge ve göstergesi olan pasaportlar, vatandaşlarımızın yurt dışına seyahat etmeleri için yetkili makamlardan izin aldığınızı kanıtlayan belgelerdir.  Pasaport randevusu nasıl alınır?

2022 pasaport randevusu

Randevu 2022 pasaport başvurusu yapmak isteyen kişilerin ALO 199 çağrı merkezinden veya Nüfus ve Vatandaşlık  Genel Müdürlüğü internet sitesinden randevu almaları gerekmektedir. . Alo 199 çağrı merkezi, Nüfus Genel Müdürlüğü'nün çağrı merkezidir. Pasaport randevusu alırken şu adımları izlemeniz gerekir;

https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al pasaport randevusunu almak için bu adrese gitmeniz gerekmektedir.Sonraki adımda  randevu tercihlerin içinde pasaportu seçmeniz gerekir. Diğer adımda ise   bilgi notunu okudum kabul ediyorum butonuna tıklamanız gerekir..Dördüncü adım olarak hangi pasaport türü için işlem yapacaksanız o pasaport türünü seçiniz.Devamında kimlik bilgilerinizi doldurduktan sonra devam butonuna basmalısınız.Bu işlemin ardından randevu almak istediğiniz ili seçmeniz için iller tablosu karşınıza çıkacaktır. Sonrasında da seçeceğiniz ilin ilçesinde uygun olan Nüfus müdürlükleri sıralanacaktır. Uygun olan seçeneği seçmelisiniz.Ardından gireceğiniz bilgilere göre evde yaşayan aile mensuplarının listesi çıkacaktır. Kimler için başvuru yapacaksanız onları seçmeniz gerekmektedir.Kişi seçiminden sonra ilçedeki Nüfus Müdürlüğünde en uygun saatler listelenecektir.Saati seçtikten sonra cep telefonunuza onay kodu gelecektir. Onay kodunu girdikten sonra pasaport randevu alma işleminiz tamamlanmış olacaktır.

Pasaport randevu sistemi değişti mi?

Pasaport randevu sistemi değişmiş olup, normal şartlarda pasaport başvurusu için randevu alma zorunluluğu bulunmazken pandemi durumu göz önüne alınarak randevu alınmıştır.Bunun yanında çalışma saatleri de değişti. Ancak, çalışma saatlerinizdeki değişiklikleri takip etmenizde fayda var.

Pasaport randevusu iptal etme

Türk vatandaşlarının yurt dışına çıkabilmeleri için pasaporta ihtiyaçları vardır. Pasaportsuz Türk vatandaşları yurt dışına seyahat edemezler. Pasaport randevunuza herhangi bir nedenle katılamayacaksanız, randevunuzu 1 saat öncesine kadar iptal edebilirsiniz. 30 gün içinde 3 defaya kadar randevu iptal etme hakkınız vardır.

Yukarıdaki bağlantıya gittiğinizde randevuyu iptal etmek istiyorum butonu çıkıyor. Butona tıkladığınızda, rezervasyon yaptığınız bilgileri göreceksiniz. İptal butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

pasaport randevu pasaport başvurusu nasıl yapılır pasaport 2022