Patatesin kendisi de kabuğu gibi çok amaçlı: dökülen ve beyazlayan saçlarınız için kullanın, farkı hemen görün!

TAKİP ET

Beyaz saç problemi her yaşta hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilecek bir problemdir. Beyaz saçlarınızdan şikayetçiyseniz doğru adrestesiniz. İşte beyazlıkları yok edecek şipşak formül…

Beyaz saç yaşın ilerlemesinin yanında çoğunlukla genetik olarak kadınlarda ve erkeklerde sıkça rastlanan bir problemdir. Birçok kişi saç rengini ne kadar sevse de beyaz saçlarından kurtulabilmek için saçlarını boyamak zorunda kalıyor. Sonrasında dip boyası, saç bakımı derken bitmeyen bir serüvenin içinde kendinizi buluveriyorsunuz. Bu şipşak formül sayesinde beyaz saçlarınızı kökten eski rengine çevireceksiniz!

Çok işlevli patates

Toprakta yetişen kök sebzelerden olan patates, haşlayarak, kızartarak, fırınlayarak birçok farklı şekilde sevilerek tüketilir. Patates tüketilmek için kabukları soyulur. İşte şipşak formül tarifi tam da bundan sonra başlıyor.

Kabuğundan ayrılınca kararıyor

Patatesin kabuğunu soyduğunuzda kabuksuz kalan kısım bir süre sonra kararmaya başlamaktadır. Buna sebep olan faktör ise meyve ve sebzelerde kararmaya yol açan polifenol oksidaz enzimidir. Patates kabuğunda polifenol oksidaz enziminin yanında demir, çinko, bakır, kalsiyum, potasyum, niasin ve magnezyum da bulunmaktadır.

Saç beyazlatmayı gideren şipşak formül

8-10 adet soyulmuş patatesin kabuğu

1 adet Tencere

2-3 su bardağı su

Gül suyu

Süzgeç ya da bez

Geniş bir kâse

Hazırladığınız tarifi püskürtebilmek için bir şişe

Tencereye suyu doldurun ve ısıtın, kaynama derecesine yaklaştığında patates kabuklarını da içerisine atarak 30 dakika daha kaynatın, tencerenin ağzı kapalı olsun. 30 dakika sonra ocağı kapatın ve 20 dakika da dinlenmeye bırakın.

Süzgeç yardımı ile patates kabuklarını çıkarın ve suyunu iyice sıkarak kenara alabilirsiniz. Suyun içerisine bir iki damla gül suyunu damlatın. Hazırladığınız karışım soğuduktan sonra şişeye alın, saçlarınızı şampuan ile yıkadıktan sonra tüm saç derinizi bu karışım ile ıslatmaya özen gösterin. Şampuandan sonra saç kremi kullanmamaya dikkat edin.