Patoloji sonuçları nasıl öğrenilir? Patoloji sonuçlarına nereden ulaşılır?

TAKİP ET

Hastane yaptırmış olduğunuz testlerin sonuçlarını evinizden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Birçok vatandaş tarafından araştırılan bu konular arasında patoloji sonuçlarının öğrenilip öğrenilmeyeceği de yer alıyor. Peki, patoloji sonuçları nasıl öğrenilir? Patoloji sonuçlarına nereden ulaşılır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Patoloji sonuçları nasıl öğrenilir? 

Hastanede yaptırdığınız testlerin sonuçlarınızı evinizden kolayca öğrenmeniz mümkündür. Hastanede yaptırmış olduğunu tahlil sonuçlarını intenet üzerinden öğrenmek için MHRS (https://www.mhrs.gov.tr/ ) sistemine giriş yapabilir ve online yönetim üzerinden talepte bulunabiliriniz. Tahlil sonuçlarınız çıktığındaysa, sistem üzerinden sizden istenilen bilgileri girerek tahlil sonuçlarınıza kolayca ulaşabilirsiniz. 

Patoloji sonuçları nereden öğrenilir? 

Patoloji sonuçlarına evden de ulaşmanız mümkündür. Bunun için hastanenin size vermiş olduğu barkod numarasına ya da sonuç belgesine ihtiyacınız vardır. İkisinden birine sahipseniz e-Nabız sayfasına giriş yaparak patoloji sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. 

E-Nabız patoloji sonuçları nasıl öğrenilir? 

https://enabiz.gov.tr/ resmi intenet sitesi üzerinden açılan sayfada sizden istenilen bilgilerle giriş yapmalısınız. 

Eğer, e-Nabız şifresine sahip değilseniz yeni kayıt oluşturarak ya da e-Devlet üzerinden giriş yaparak sisteme giriş yapabilirsiniz. 

Ardından sonuçlar bölümüne giderek patoloji sonucunu öğrenebilirsiniz. 

Patoloji sonuçları kesin tanı mıdır? 

Patoloji raporu, öneğin incelenmesi için gerekli tüm koşulların (doğru yerden alınması, yeterli materyalin olması, doğru bir inceleme yapılması ve mikroskopta görülen sonuçların bu hastalığa özgü olması) olması durumunda kesin tanıdır. 

Patoloji sonucunun gecikmesi 

Gönderilen numunenin incelenmesinden sonra raporun düzenlenmesi için bir süre belirlenir ve hastaya yazılı olarak ya da SMS yoluyla iletilir. Ancak bazı öneklerin incelenmesi; ek inceleme, ek özel boyama veya genetik inceleme gerektirebildiğinden patoloji raporlarının süresi de uzayabilmektedir. 

patoloji patoloji sonucu nasıl öğenilir patoloji sonucu nerenden öğrenilir e nabız e devlet