Pedofili Murat Yıldırım olayı sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Pedofili nedir?

TAKİP ET

Sosyal medyada gündem olan ve en üst sıraya yerleşen 'Pedofili Murat Yıldırım' tagı merak konusu oldu. Sosyal medyayı ayağa kaldıran olayla ilgili iddialar bir hayli korkunç. Sosyal medya üzerinden küçük çocuklara yönelik yaptığı yazılı paylaşımlarla tepki toplayan şahsın 9-10 yaşındaki çocuklara cinsel istismar mesajları attığı öne sürüldü. Kısa sürede yayılan olaya binlerce kişiden tepki yağdı.

Reklam
Reklam

Sosyal medyada gündem olan ve en üst sıraya yerleşen ‘Pedofili Murat Yıldırım’ tagı merak konusu oldu. Sosyal medyayı ayağa kaldıran olayla ilgili iddialar bir hayli korkunç. Sosyal medya üzerinden küçük çocuklara yönelik yaptığı yazılı paylaşımlarla tepki toplayan şahsın 9-10 yaşındaki çocuklara cinsel istismar mesajları attığı öne sürüldü. Kısa sürede yayılan olaya binlerce kişiden tepki yağdı. Sosyal medyanın gündeminde yer alan Pedofili Murat Yıldırım olayı araştırılıyor. Küçük çocuklara cinsel istismar mesajları attığı iddia edilen Murat Yıldırım adındaki şahsın paylaşımları mide bulandırdı. Olaya kısa sürede binlerce tepki gelirken şahsın tutuklanması istendi. Pedofili nedir? Pedofili Murat Yıldırım olayı ne? Pedofili Murat Yıldırım neden TT oldu? İşte tüm detaylar…

Sosyal Medya Ayağa Kalktı

#pedofilimuratyildirim tagı sosyal medyanın ilk sırasına yerleşti. Konuyla ilgili iddialar ise korkunç. Murat Yıldırım adındaki şahsın 9-10 yaşlarındaki küçük çocuklara cinsel istismar mesajları gönderdiği iddiası sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Şahsın yazdığı iddia edilen mesajlardan bazıları sosyal medya üzerinden paylaşılırken olaya tepkiler çığ gibi büyüdü. Bir güvenlik şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı iddia edilen şahsın tutuklanması istendi. 

Pedofili Nedir?

Pedofili, yetişkin veya daha yaşlı bir ergenin, ergenlik öncesi yaştaki çocuk veya çocuklara cinsel ilgi duyması, cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olması ve çocuklara yönelik cinsel istismar dürtüsü barındırması olarak tanımlanan psikoseksüel bir rahatsızlıktır. Pedofilinin sebebi ise hem biyolojik hem de çevresel faktörlerle ilişkilidir. Pedofilik bireyler genel olarak ailenin ve çocuğun güvenini kazanarak çocuklara yakın olabilecekleri meslekleri ve konumları seçerler. Bu kişiler çocuklara gösterdikleri ilgiyi etrafındaki yetişkinlere göstermezler. Bu bireylerin davranışlarında genel olarak zor kullanmadıkları, uygunsuz dokunma, açık resimler gösterme gibi farklı manipülasyon teknikleri uyguladıkları tespit edilmiştir. Genel olarak çocuklarla temas etmenin yollarını bulma, planlama stratejiler uygularlar. Cinsel istismara uğrayan çocukların yüzde 30’unun bir aile bireyi tarafından istismar edildiği, yüzde 60’ının ise tanıdıkları yetişkinler tarafından istismara uğradığı tespit edilmiştir.