Pençe-Kilit Operasyon bölgesine hain saldırı! Şehit ve yaralılarımız var

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta başlatılan Pençe-Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi. Bölgeye hain terör örgütü tarafından yapılan roketli saldırı sonucunda şehit ve yaralılarımız olduğuna dair son dakika bilgisi aktarıldı.

Reklam
Reklam

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta başlatılan Pençe-Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi. Bölgeye hain terör örgütü tarafından yapılan roketli saldırı sonucunda şehit ve yaralılarımız olduğuna dair son dakika bilgisi aktarıldı. Teröristlerce yapılan roketatar saldırısı sonucunda 1 askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı. Saldırı sonucunda şehit düşen askerin kimliği açıklanırken Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İşte detaylar…

1 Askerimiz Şehit, 4 Askerimiz Yaralı

TSK tarafından başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu devam ediyor. Irak’ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik başlatılan operasyonda onlarca terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon bölgesinden ulaşan son dakika haberi ise tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerce yapılan roketatarlı saldırı sonucunda 1 askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin de yaralandığını duyurdu.


Hatay'a Şehit Ateşi Düştü

Pençe-Kilit Operasyon bölgesine hain teröristlerce yapılan roketatarlı saldırı sonucunda 1 askerimizin şehit olduğu ve 4 askerimizin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Saldırı sonucunda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan'ın acı haberi Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan'ın cenazesi ise öğle namazının ardından Yayladağı Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Operasyon Bölgesinden Bir Acı Haber Daha

Pençe-Kilit operasyon bölgesinden maalesef bir acı haber daha geldi. Terör örgütleri tarafından düzenlenen roketatarlı saldırı sonucunda Piyade Sözleşmeli Er Doğukan Korkmaz şehit oldu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şehit sayısının 3'e yükseldiği aktarıldı.