Pençe Kilit Operasyonu'nda öldürülen terörist sayısı açıklandı

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri, Güvenlik güçleri tarafından Kuzey Irak'ta icra edilen pençe Kilis operasyonunun bilançosunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre operasyon kapsamında bugüne kadar 455 terörist etkisiz hale getirilirken 557 Mağara ve sığınak İmha edildi.

Reklam
Reklam

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Güvenlik güçleri tarafından Kuzey Irak'ta Metina, Zap ve avaşin-basyan bölgelerinde yürütülen pençe kilit operasyonu planlandığı şekilde sürüyor.

Operasyon Nisan ayının başında başlarken Türk Silahlı Kuvvetleri'nde aynı yapılan açıklamaya göre bugüne kadar 455 terörist operasyon kapsamında etkisiz hale getirildi. Ayrıca operasyon kapsamında 557 Mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirilirken 1904 el yapımı patlayıcı ve mayın imha edildi.

Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Açıklamada, ele geçirilen mühimmatın tanksavar füzeleri AT-3, AT-4, AT-5'in yanı sıra roketatar, Doçka ve Zagros uçaksavarlar, Biksi makineli tüfek, Kanas keskin nişancı tüfekleri, Kalaşnikof ve M-16 piyade tüfekleri başta olmak üzere çeşitli çapta 1203 silah olduğu ifade edildi.