Pençe Kilit operasyonundan acı haber: 1 askerimiz şehit oldu

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı son dakika açıklaması ile acı haberi duyurdu. Pençe Kilit operasyonu bölgesinde terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışma sonucunda Piyade Uzman Çavuş Kadir Kemik şehit düştü.

Reklam
Reklam

Milli Savunma Bakanlığı son dakika açıklaması ile acı haberi verdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 16 Haziran 2022 tarihinde Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde üs bölgesine yapılan taciz ateşi sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Kadir Kemik’in şehit düştüğü belirtildi.
 

Taciz ateşinde yaralandı

MSB tarafından yapılan açıklamada da bölücü terör örgütü mensupları tarafından üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucunda piyade uzman çavuş Kadir Kemik’in yaralandığı belirtildi. Açıklamanın devamında uzman çavuşun kaldırıldığı Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;  "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."
 

Hulusi Akar’dan taziye mesajı

Acı haberin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da taziye mesajı yayınladı. Bakan Akar, Kahraman Şehide Allah'tan rahmet kederli ailesi ve Türk milletine ise başsağlığı ve sabır diledi.