Perseid meteor yağmuru heyecanla bekleniyor! Gökyüzünde görsel şölen olacak

TAKİP ET

Halk arasında yıldız kayması olarak da bilinen Perseid meteor yağmuru heyecanla bekleniyor. Gökyüzünde adeta bir görsel şölen sunacak olan Perseid meteor yağmurunun ne zaman olacağı ve Türkiye'den görülüp görülmeyeceği de merak ediliyor. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman olacak? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den izlenecek mi?

Reklam
Reklam

Perseid meteor yağmuru için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Her yıl yaşanan ve harika bir görsel şölen haline dönüşen Perseid meteor yağmuru hakkında merak edilen çok detay var. Peki Perseid meteor yağmuru ne zaman olacak? Perseid meteor yağmuru Türkiye’den izlenecek mi?
 

Perseid meteor yağmuru nedir?


Perseid meteor yağmuru, en popüler göktaşı yağmurları arasında yer almaktadır. Halk arasında yıldız kayması olarak da bilinen Perseid meteor yağmurları, 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan göktaşlarından oluşmaktadır. Her yıl yaşanan bu görsel şölen, dev gezegen Jüpiter’in çekimi ile birlikte saatte 200’e yakın göktaşı kayar ve adeta gök yüzünde bir görsel şölen oluşur.

Meteor yağmuru, taşların atmosferde iz bırakarak yok olmasına denir. Bu durum halk arasında yıldız kayması olarak da adlandırılmaktadır. Perseid meteor yağmuru, 1992 yılından bu yana yıllık olarak gözlemlenmektedir.
 

Perseid meteor yağmuru ne zaman 2022?


Her yıl yaşanan Perseid meteor yağmuru, 2022 yılında da heyecanla bekleniyor. Bu şahane gök olayını kaçırmak istemeyenler Perseid meteor yağmuru ne zaman 2022 sorusuna yanıt arıyor. Perseid Göktaşı Yağmuru bu yıl 11-12 Ağustos gecelerinde yaşanacak. Meteor yağmuru boyunca saatte 50 ila 70 meteor kaymasının gözlemlenmesi bekleniyor.
 

Perseid meteor yağmuru Türkiye’den izlenecek mi?


Perseid meteor yağmuru Türkiye’den izlenecek mi sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Hava koşullarının uygun olması ve ışıksız bölgelerde yer almak koşulu ile Ağustos ayında gerçekleşmesi beklenen Perseid meteor yağmurunu Türkiye’den de izlemek mümkün olacak. Uzmanlar, Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenlerin şehirden uzak noktalara gitmesini tavsiye ediyor.