Petrol fiyatları düştü! Benzin ve motorine indirim bekleniyor

TAKİP ET

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları döviz kuru ve dünyadaki Petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilikten etkileniyor. Geçtiğimiz hafta peş peşe zam yapılan benzin ve motorin fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri söz konusu. Brent petrol fiyatlarında sert düşüş dikkat çekerken benzin ve motorine indirim bekleniyor. Peki, benzin ve motorin indirimi olacak mı?

Reklam
Reklam

Döviz kurlarında yaşanan artış ve brent petrolün varil fiyatındaki artış nedeni ile Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına geçtiğimiz hafta üst üste zamlar yapıldı. Sürücüler 20 Haziran tarihinde kontak kapatma çağrısı yaparken brent petrol fiyatlarındaki sert düşüş dikkat çekti. Peki, brent petrolün bu düşüşü akaryakıt fiyatlarına yansıyacak mı? Benzin ve motorine indirim gelecek mi?
 

Petrol fiyatları geriledi

Döviz kurlarında yaşanan artış ve dünyada yaşanan gelişmeler Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiriyor. Özellikle döviz kurunun artması ve brent petrol fiyatının da yükselmesi ile birlikte akaryakıt fiyatlarında geçtiğimiz hafta peş peşe zamlar yapılmış motorinin litre fiyatı 30 lirayı geçmişti. Ancak yaşanan bu artışlar sonrasında brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler görülmeye başlandı. Bu düşüşle birlikte araç sahipleri benzin ve motorine indirim gelir mi sorusuna yanıt aramaya başladı.

Benzin ve motorine indirim var mı?

Uluslararası piyasada brent petrolün varil fiyatının da yaşanan düşüş henüz etkisini göstermedi. Piyasa temsilcilerine göre bu düşüş hafta başından itibaren akaryakıt fiyatlarına yansıyacak. Hafta başında herhangi bir artış olmaması halinde ise Salı günü motorin ve benzin fiyatlarına indirim bekleniyor.
 

Petrol fiyatlarında gerileme başladı

Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaş ve dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiledi. Dünya piyasalarında yaşanan durgunluk nedeniyle petrol fiyatları hızla artarken bugün saat düşüş haberleri geldi. Brent petrolün varil fiyatı 120 dolar 112 Dolar seviyelerine indi. Ham petrolün varil fiyatı ise şu anda 108 dolara kadar düşmüş durumda.

Özellikle dünyanın birçok ülkesinden anket bankaları tarafından yapılan faiz artırımı açıklamaları Petrol fiyatlarını etkiledi. Ülkeler yüksek enflasyon nedeniyle peş peşe açıklamalarda bulunurken durgunluk endişeleri daha da arttı.
 

Sosyal medyada kontak kapatma çağrısı

Diğer yandan geçtiğimiz hafta motorinin litre fiyatına yapılan zamlar sonrasında motorinin litresi 30 liranın üzerine çıktı. Araç sahipleri sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirirken sosyal medyada 20 Haziran günü kontak kapatma çağrısı yapıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısının bu çağrıyı desteklediği görülürken 20 Haziran için kesin bir şey söylenmedi. Akaryakıt fiyatlarında bir indirim olması halinde sürücülerin kontak kapatma eylemi yapıp yapmayacağı merak ediliyor.