Petrol fiyatları ve Dolar yükseliyor! Pompa fiyatlarına ne zaman yansıyacak

TAKİP ET

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiren petrol ve döviz fiyatlarında yaşanan yükseliş sürücüleri tedirgin ediyor. Gözler akaryakıt tabelalarına çevrilmiş durumda. Dünyada petrol fiyatları son haftanın zirvesine yükselirken benzin ve motorine zam gelecek mi sorusu merak ediliyor.

Reklam
Reklam

Çin'in koronavirüs kısıtlamalarını gevşetme kararı ile birlikte petrol fiyatları yeniden 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD ise kış fırtınaları ile mücadele ederken bazı enerji santrallerini kapatmıştı. ABD'de enerji santrallerinin yeniden hizmete alınması ile birlikte arz endişeleri azalsa da dünyada Petrol fiyatlarında artış sürüyor not dolar kurundaki hareketlilik sebebiyle Türkiye'de akaryakıt zammı olacak mı sorusunun yanıtı araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Peki, benzin ve motorine zam gelecek mi?

Rus Petrolüne tavan fiyat uygulanıyor

Tüm dünyada Petrol fiyatlarında hareketlilik yaşanırken Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılanlara petrol ve petrol ürünleri satışı yasaklandı. Bu nedenle arıza endişeleri giderek artıyor. Bu sabah saatlerinde ham petrol fiyatı 79.1 dolara yükselirken brent petrolün varil fiyatı ise 84.3 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Dolar kuru rekora koşuyor

Diğer yandan Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiren Dolar kuru da bu sabah rekora koştu. Yılsonuna Kısa bir süre kala 18.70 dolar seviyelerine kadar yükselen Dolar bugün itibariyle 18. 79 seviyesini gördü ve rekor kırdı. Şu sıralarda ise Dolar kuru 18,72 TL seviyelerinde işlem görüyor.

Benzin ve motorin fiyatlarına zam gelecek mi?

Yaşanan bu gelişmeler sonrası araç sahipleri gözünü tabelaya çevirdi. Peki, benzin ve motorin fiyatlarına zam gelecek mi? henüz sektör kaynaklarından bu yönde bir açıklama yapılmadı.