Pfizer'den kovid ilacı müjdesi! Paxlovid'in etkisi yüzde 89 ölçüldü..

TAKİP ET

ABD merkezli ilaç firması Pfizer, koronavirüsün ortaya çıkan yeni Omicron varyantına karşı geliştirdiği ilacın yüzde 89 oranında etkili olduğunu duyurdu.

Reklam
Reklam

Koronavirüsün yeni ortaya çıkan varyantı Omicron'a karşı ilaç geliştirme çalışmalarını tamamlayan ABD'li ilaç şirketi Pfizer, geliştirilen antiviral hap olan Paxlovid isimli ilacın yeni mutasyon Omicron'a karşı yüzde 89 oranında etki gösterdiğini açıkladı.



Yapılan açıklamada elde edilen nihai test sonuçlarına göre Paxlovid isimli hapın hastaneye yatışların ve aynı zamanda ölümleri de önlemede etki gösterdiği belirtilirken toplam 2 bin 246 yüksek riskli hastadan elde verilerin daha önce alınan ara analiz sonuçlarını da doğruladığı kaydedildi.



Pfizer ilaç şirketinin CEO'su Albert Bourla, antiviral ilaç adayının onay alması halinde birçok kişinin hayatı üzerinde anlamlı bir etli göstereceğini ve ellerinde buna yönelik daha fazla kanıt olduğunu söyledi. İlacın dünya genelindeki hastaların hayatlarını kurtarma potansiyelini gösterdiğini belirten Bourla, Omicron gibi endişe veren mutasyonların virüsle enfekte olan kişiler için erişilebilir tedavi seçeneklerine olan ihtiyacı daha fazla artırdığını kaydetti. 



Paxlovid isimli ilacın FDA'dan onay alması halinde ise ABD'de birkaç hafta içinde satışa sunulacağını ve ilacın 'Ritonavir' adı verilen bir antiviral ilaç ile birlikte kullanılacağı bildirildi.

 

Pfizer Paxlovid koronavirüs hapı etkinlik oranı