Pınar Gültekin davasında karar çıktı mı? Cemal Metin Avcı kaç yıl ceza aldı? Pınar Gültekin olayı nedir?

TAKİP ET

Muğla'da öldürüldükten sonra cansız bedeni varile konularak yakılan Pınar Gültekin cinayeti davasında gözler bugün tekrar mahkemeye çevrilmişti. Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi ile ilgili dava herkes tarafından yakından takip edilirken sanık Cemal Metin Avcı'nın aldığı ceza da merak ediliyor.

Reklam
Reklam

Muğla’da öldürüldükten sonra cansız bedeni varile konularak yakılan Pınar Gültekin cinayeti davasında gözler bugün tekrar mahkemeye çevrilmişti. Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesi ile ilgili dava herkes tarafından yakından takip edilirken sanık Cemal Metin Avcı’nın aldığı ceza da merak ediliyor. Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin cinayeti davası yakından takip ediliyor. Bugün gözlerin tekrar mahkemeye çevrildiği olayla ilgili tüm gelişmeler yakından inceleniyor. Peki, Pınar Gültekin davasında karar çıktı mı? Cemal Metin Avcı kaç yıl ceza aldı? Pınar Gültekin olayı nedir? İşte detaylar…

Duruşma 20 Haziran’a Ertelendi

Muğla’da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i boğduktan sonra cansız bedenini varile koyup yakan 32 yaşındaki Cemal Metin Avcı ve suç delillerini beraber gizleyerek yok ettikleri öne sürülen 26 yaşındaki kardeşi Mertcan Avcı ile annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın yargılandığı davanın 12. duruşmasında savcı, esas ilişkin mütalaasını verdi. Duruşma 20
Haziran tarihine ertelendi.



Cemal Metin Avcı Kaç Yıl Ceza Aldı?

Pınar Gültekin cinayeti davasının 12. duruşmasında savcı mütalaasında, Cemal Metin Avcı’nın canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürmekten, kardeşi Mertcan Avcı’nın da canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti. Yine Eda Karagün, Ayten Avcı, Selim Avcı ve Şükrü Gökhan Orhan’ın suç delillerini gizlemek ve yok etme suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Mahkeme heyeti, sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan kardeşi Mertcan Avcı’nın ise adli kontrol şartı ile yükümlülüklerinin uygulanmasına karar verdi. Duruşmanın 20 Haziran’a ertelendiği bilgisine ulaşıldı.

Pınar Gültekin Olayı Nedir?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi olan 27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de kaybolmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan Cemal Metin Avcı, aralarında çıkan kavga sonucunda Pınar Gültekin’i boğarak öldürdüğünü ve cesedini bağ evindeki varile koyarak yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etmişti. Avcı’nın verdiği ifadenin ardından gösterdiği yerde bulunan varilde genç kadının kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Olayın ardından adliyeye sevk edilen Avcı, ‘Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.