Pınar Gültekin davasında şok karar! Haksız tahrik indirimi uygulandı adalet bugün öldü!

TAKİP ET

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin görülen davada sanık Cemal Metin Avcı'nın cezası belli oldu. Mahkeme heyeti sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken ardından haksız tahrik indirimi ile ceza 23 yıla indirildi.

Reklam
Reklam

Muğla'da vahşice katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin görülen davada katil Cemal Metin Avcı’nın cezası açıklandı. Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, Mahkeme heyeti Haksız tahrik indirimi ile birlikte hapis cezasını 23 yıla düşürdü. Cinayete yardım etmek suçundan yargılanan Mertcan Avcı ise beraat etti.
 

Hukuk bugün ölmüştür

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatlarından olan ve Türkiye'nin Münevver Karabulut cinayeti ile tanıdığı Rezan Epözdemir kararın ardından yaptığı açıklamada hukuk bugün ölmüştür ifadelerini kullandı. Rezan Epözdemir, Kadir'in cinayeti önceden tasarladığını ve genç kadını bağ evine götürüp diri diri yaktığını belirterek Haksız tahrik indiriminin uygulanmasının yanlış olduğunu savundu.
 

Ortada görüntü yok

Sanığın mahkemede soruşturma aşamasında kendisine şantaj yapıldığını söylediğini ancak Daha sonrasında ise filminin çekildiği için öldürdüğünü söylediğini hatırlatan Rezan Epözdemir, ortada görüntü ya da bir kayıt olmadığını dile getirdi. Çapraz sorguda Sanığın bambaşka bir ifade verdiğini söyleyen Epözdemir, dosyada Yer alan bilgilere göre Sanığın 3 defa Haksız tahrik savunmaları değiştirdiğini belirtti. Mahkemenin sanığın bu söyle annene itibar ettiğini belirten Epözdemir, Verilen bu kararların kadın katillerine yüreklendirdiğini söyledi.