Piyasalar bu açıklamayı bekliyor! Ekonomistlerden korkutan altın fiyatları tahminleri

TAKİP ET

Altın ve dolar fiyatları için tüm dünya ABD Merkez Bankası tarafından yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Kritik karar yarın saat 21.00'de açıklanacak. Tahminleri de FED faiz kararı son 28 yılın en sert faiz artırımı olacağı yönünde. Ekonomistlerden bu beklenti üzerine altın fiyatları ile ilgili korkutan açıklamalar geldi. Peki, FED faiz kararı sonrasında Altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? FED faiz kararı ne olacak?

Reklam
Reklam

Altın ve dolar fiyatları için FED faiz kararı merakla bekleniyor. ABD'de geçtiğimiz hafta enflasyon rakamları açıklanmış ve beklenenin üstünde çıkmıştı. FED faiz kararı bu hafta çarşamba günü açıklanacak. Enflasyon küresel ölçekte yükselişine devam ederken ABD Merkez Bankası FED'in çok sert bir faiz artırımına gideceği tahmin ediliyor.

ABD Merkez Bankası New York Şubesi, Kısa vadeli enflasyon beklentisinin yüzde 6.6 ile bir kez daha zirveyi gördüğünü duyurdu.  2013'ten bu yana ABD enflasyon verileri en yüksek seviyeye ulaşırken FED faiz kararı heyecanla bekleniyor. Sadece ABD'de değil tüm dünyada faiz kararının açıklanması piyasaları yakından ilgilendiriyor. Daha önce yapılan açıklamada enflasyon beklentilerinin Yükseliş eğiliminde olması halinde FED’in Faiz artırımından kaçırmayacağım duyurulmuştu. Yarın yapılacak olan faiz artırımı açıklaması için 75 puanlık politika faizi artışı ihtimali yeniden gündeme geldi.
 

Enflasyon düşene kadar faiz artırımı sinyali vermişti

Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada para politikasını enflasyon düşene kadar sıkılaştırmaya devam edeceklerini söylemişti. Enflasyonun düştüğüne dair ikna edici ve net kanıtlar görmemeleri halinde daha agresif hareket edeceklerini söyleyen Powell, Bu açıklaması ile bir ay öncesinden faiz artırımı sinyallerini vermişti.
 

Gram altın fiyatları için korkutan tahmin

FED faiz kararı tüm piyasaları yakından ilgilendirirken ekonomistler gram altın fiyatları ile ilgili korkutan tahminlerini peş peşe açıklamaya devam ediyor. Altının ons fiyatı bu sabah saatlerinde 1824 dolar seviyelerinde işlem gelirken gram altın fiyatları ise bin liranın üzerindeki yükselişine devam ediyor. Gram altın Dün 1043 liraya kadar yükselmişti Fakat bu sabah saatlerinde 1012 seviyelerinden alıcı bulmaya başladı.

TD Securities ekonomistleri, Altın fiyatları ile ilgili tahminlerini paylaşırken yüksek Enflasyonun fiyatları kısa vadede 1830-24 Dolar işlem aralığına çekmesini muhtemel olduğunu bildirdi. Ekonomistler, altının maddi olarak 1800 dolar altında olması gerektiğini düşünüyor. Ekonomistler altının FED faiz kararı sonrasında bir geri Tepme ile karşı karşıya kalacağını düşünüyor.