Piyasalar bu haberi bekliyor! Altın ve Doları olanlar dikkat: Açıklama saat 14.00'te yapılacak!

TAKİP ET

Son dakika haberi… Piyasalar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14.00'te açıklanacak. Uzmanlar altın ve doları olanları uyardı. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? 23 Haziran Merkez Bankası faiz kararı ve detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı dolar ve altın fiyatları üzerinde önemli rol oynuyor. 23 Haziran Merkez Bankası faiz kararı da bu sebeple Piyasalar tarafından merakla Takip ediliyor. Merkez Bankası faiz kararı beklenti Geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Para politikası kurulu beklentisine göre haftalık repo faizinin yüzde 14,00 seviyelerinde sabit tutulacağı tahmin ediliyor. 23 Haziran Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?
 

Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

Merkez Bankası faiz kararı merakla beklenirken anketlere göre Faizin değişmeyeceği düşünülüyor. Foreks haber anketinde 18 ekonomikten 17'si Faizin sabit kalacağı yönünde görüş bildirirken bir Ekonomist ise Faizin geleceği yönünde tahminde bulundu. Ayrıca 9 ekonomistin tamamı 2022 yılsonunda ilişkin faizli yüzde 14 olarak görüyor.

23 Haziran Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı Piyasalar tarafından da yakından takip ediliyor. Dolar ve altın fiyatlarını doğrudan etkileyecek olan faiz kararının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı 23 Haziran 2022 günü saat 14.00'te açıklanacak. Merkez Bankası Geçtiğimiz ay yaptığı faiz kararı açıklamasında beklentilere paralel olarak faizde herhangi bir değişiklik yapmamıştı. Bugün açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararında da faizini sabit tutulacağı tahmin ediliyor.