Piyasaları değiştirecek görüşme bugün! Prens Selman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret edecek

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Beştepe'de Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman ile görüşecek. Görüşmenin ana konusu ekonomi olurken swap anlaşması yapılacağı yönünde iddialar dün sosyal medyada gündeme gelmişti.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde aradaki anlaşmazlıkları kaldırmak üzere Suudi Arabistan'a gitmişti nokta Bugünde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İadeyi ziyaret gerçekleştirecek olan Muhammed Bin Selman ile masada ekonomi konuları görüşülecek.

Görüşme Beştepe’de olacak

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek. Ankara'ya gelen Suudi Arabistan Prensine kalabalık bir heyetin de eşlik ettiği öğrenildi. Beştepe'de önce baş başa bir görüşme gerçekleştirecek olan iki Lider Daha sonra da ilgili bakan ve yetkililerin katılımı ile heyetler arası bir toplantı yapacak.

Ekonomi görüşmenin gündemi olacak

İki ülke arasındaki ilişkiler bu görüşmede tüm boyutları ile ele alınırken ağırlıklı konunun ise ekonomi olacağı öğrenildi. Turizm, ticareti bir gün sağlık ve savunma sanayine kadar farklı alanlarda iki ülke arasında işbirliğinin artırılması için adımlar atılacak.

Aynı zamanda toplantı sonunda Türkiye ile Suudi Arabistan arasında imzalanan anlaşmaların da açıklanacağı tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Prensi arasında yapılan görüşmede uluslararası ve bölgesel konularında görüş süreceği tahmin ediliyor.

Swap anlaşması iddiası var

Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin Türkiye'ye olan ziyaretinde swap Anlaşması iddiası da var. Dün basına yansıyan haberlerde iki ülke arasında milyonlarca dolar değerinde anlaşma yapılacağı öne sürülmüştü. Görüşmenin sonucunda piyasalarında aşağı yönlü hareket edeceği düşünülüyor.