PKK'dan kirli oyun! Sivillere saldırıp Türk askerini suçladılar

TAKİP ET

Terör örgütü PKK'nın kirli oyunları son bulmuyor. Irak'ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesine saldırı gerçekleştirdikten sonra Türkiye'nin ve Türk askerinin hedef gösterilmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt gecikmedi. Türkiye ve Türk askerinin hedef alındığı paylaşımların ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, 'Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır' ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Terör örgütü PKK’nın kirli oyunları son bulmuyor. Irak’ın Dohuk vilayetinin Zaho ilçesine saldırı gerçekleştirdikten sonra Türkiye’nin ve Türk askerinin hedef gösterilmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt gecikmedi. Türkiye ve Türk askerinin hedef alındığı paylaşımların ardından açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, ‘Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır’ ifadelerine yer verdi. Zaho ilçesinde akşam geçekleştirilen kanlı saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 23 kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi. Saldırının ardından bazı yayın organlarında Türkiye ve Türk askeri hedef gösterilmeye başlandı. Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ‘Saldırı terör örgütü kaynaklıdır’ denildi. İşte detaylar…

PKK’dan Kanlı Provokasyon

Yapılan operasyonlar kapsamında dağılma noktasına gelen ve köşeye sıkışan terör örgütü PKK, Irak’ın kuzeyinde kanlı bir provokasyona imza attı. PKK’lı teröristlerin Zaho’da turistlerin bulunduğu dere kenarındaki bir bölgeyi havan ile bombaladığı ve bu saldırı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 8 turistin hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Kanlı saldırının ardından provokasyon yapan terör örgütü mensupları ‘Saldırıyı TKS yaptı’ yalanını yayarak Türkiye’yi suçlu göstermeye çalıştı. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Bazı yayın organlarının Türkiye’yi ve Türk askerini hedef göstermesinin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yazılı bir açıklama geldi. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, ‘Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır’ denildi. Türkiye’nin terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun bir şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarih ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürüttüğünün altı çizilen açıklamada, ‘Saldırılar terör örgütü kaynaklıdır. Türkiye gerçeğin ortaya çıkması için hazırdır’ denildi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan Açıklama 

PKK’nın kanlı provokasyonu ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘TSK’dan aldığımız bilgiye göre sivillere yönelik herhangi bir saldırımız olmamıştır’ dedi ve Büyükelçiliğe girme gibi bir durumun da söz konusu olmadığını söyledi. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, ‘Bazı vize ofislerimiz önünde hadsizce bizim bayrağımız yakıldı’ ifadelerine yer verdi.