Plastik şişeleri yeniden kullanmanın en yaratıcı yolları

TAKİP ET

Geri dönüşümün çok önemli olduğuna şüphe yok ve bunu yapabildiğimiz her şeyle yapmalıyız: kâğıt ve karton, ambalaj, cam vb. bunları ilgili kaplarına atarak. Bununla birlikte, plastik şişeler, aynı malzemeden yapılmış torbalar gibi başka şekillerde de geri dönüştürülebilir.

Reklam
Reklam

Açıkçası, plastikten yapıldıkları için, işleri çok fazla karmaşıklaştırmak istemiyorsanız, onları sarı kaba atabilirsiniz, ancak bu şişeleri yeniden kullanmanın bilmeye değer alternatif yolları var. Bunları evinizde pek çok şey için kullanabileceğinizi göreceksiniz!

Plastik şişeler nasıl yeniden kullanılır?

İster su ister meşrubat olsun, şişenin tüm içeriğini içtiğinizde, şişeyi onunla her türlü şeyi yapmak için tutabilirsiniz. Sizin için en yararlı olabilecek en dikkat çekici olanlar şunlardır:

Saksı

Saksı yapmak istediğiniz kadar plastik şişe alın. Bitkinin büyümesi ve gelişmesi için daha fazla alana sahip olabilmesi için 1,5 litrelik şişeler kullanmak en iyisidir.

Şişelerin bir tarafında dikdörtgen bir kesim yapın ve diğer tarafında suyun geçmesi için küçük kanallar oluşturacak şekilde delikler açın ve böylece altına dökeceğiniz toprağı sulayın. İşlemi tamamladığınızda terasınıza veya varsa bahçenize yerleştirebilirsiniz.

Kalem kutusu

Plastik şişelerin şeffaf veya opak olması önemli değil, çünkü bu zanaatı yapmak için her ikisi de kullanılabilir. Plastikten her türlü kabı yapabilirsiniz: kalemlikler, saksılar ve hatta çok orijinal hediye paketleri.

Şişeyi ortadan ikiye kesin ve altını dilediğiniz gibi süsleyin. Ambalaj kağıdı yapmak istiyorsanız, tabanını kullanın ve üst kısmı kanat şeklinde kesin ve ardından üzerlerine katlayın. İşi bitirmek için hediyeyi içine koyun ve ambalajı kapatmak için bir kurdele kullanın.

Lamba

İster inanın ister inanmayın, plastik bir şişe ile ışık yapmak mümkün ve gerçekten çok basit. Dünyanın en yoksul ülkelerindeki gecekondu sakinleri, daha önce bilmiyorsanız kesinlikle sizi şaşırtacak bu devrimci yöntemi uyguluyorlar.

Yapmanız gereken tek şey, su ve çamaşır suyu ile dolu sert bir plastik şişeyi çatınızda daha önce açmış olmanız gereken bir deliğe sıkıca yerleştirmek . Güneş ışınlarının sıvıya çarpmasıyla elde edilen 360 derecelik yatay kırılma sayesinde, 55 watt'lık bir ampulünkine eşdeğer bir ışık emisyonu elde edersiniz, ne eksik ne fazla… Ve bir plastik şişe ile yapılabilir!

Daha fazla zanaat keşfetmekle ilgileniyorsanız, internette çok daha fazlası olduğundan, kendi başınıza arama yapmakta özgürsünüz. Siz de eğlenceli oyuncaklar yapabilirsiniz, evcil hayvanınız için çok orijinal bir yemlik, sıfırdan yapılmış bir fener için başlık… Önemli olan , plastik bir şişenin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin kullanılması şiddetle tavsiye edildiğini bilmenizdir.