PMYO Polislik başvuruları ne zaman 2023?

TAKİP ET

Son günlerde polis olmak isteyen adayların araştırma konusu dahiline giren Polislik MesleK Yüksekokulu başvuru tarihleri oldukça dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Bilindiği üzere YKS sınavı gerçekleştirildi. Ve yaklaşık olarak 3 milyon adayın üzerinde kişi üniversite sınavına girdi. Bakanların yaptığı açıklamalara göre ise bu sene de sorunsuz bir üniversite sınavı atlatıldı. Ve sınavdan  çıkan adaylardan polis olmak isteyenlerin polislik başvurularının ne zaman olduğu ve taban puanların yıllara göre kaç puan olduğu araştırmalar dahiline girmişti.

Bilindiği üzere üniversite sınavından çıkan polis olmak isteyen adaylar Polis Meslek Yüksekokuluna başvurmaları gerekiyor ve başvuruların öğrenci alımlarının ne zaman başlayacağı henüz belli değil.  Yapılan başvurularda TYT puanının esas olduğu adaylar tarafından bilinmekte ve  aynı zamanda spor parkur sınavı, sağlık taramaları, aynı zamanda da mülakat sınavından da geçerek alım yapılmaktadır. Polis Meslek Yüksekokulu için öğrenci başvuru tarihleri ise belli oldu. 31 Temmuz ile 9 Ağustos arası başvuruların alınacağı bildirildi. Ve polislik içinde tabiki belli bir puan alma zorunluluğu bulunmaktadır. TYT sınavından ham olarak 250 puan alma zorunluluğu vardır. Bu puanın altında kalan adaylar diğer uygulamalı sınavlara katılmaya hak kazanamayacaklar.

 Ve aynı zamanda da bu sene 2023 ve 2024 yılında PMYO olarak 2000 erkek ve 500 kız öğrenci alımı yapılacağı açıklandı. Belki alım esnasında rakamlarda değişiklik olabilir. Ama aşağı yukarı genel sayılar bu şekilde olacaktır diye tahmin ediyoruz.  Ve tabiki her meslekte olduğu gibi polislik gibi güzel bir meslekte de bazı şartlar aranmaktadır.

Bu şartlardan bazıları tabiide Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir suçtan yargılanmamak, alkol uyuşturucu gibi kötü  alışkanlıklar kullanmıyor olmak, geçmişe dayalı kötü bir hüküm almamış olmak, herhangi bir siyasi üyesi olmamak ve desteklememek , ve tabiki de sağlık açısından polislik mesleğini icra etmeye yönelik herhangi bir sağlık sorunun bulunmaması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan bütün adaylar polis olmak için rahatlıkla başvuru yapabilirler.

 PMYO tercih edecek olan adayların akıllarındaki bir diğer soru ise taban puanlarının. Yıllara göre ise PMYO taban puanlarına değinecek olursakta 2017 yılında 260 puan, 2018 yılında 260 puan, 2019 yalında 250 puan , 2020 yılında herhangi bir alım yapılmamıştır, 2021 yılında 250 puan , 2022 yılında 250 puan olmuştur. Ve tabiki bu puanlar ham puandır. Yani yıllara göre açıkladığımız bu puan tablosu ham  puanlar üzerindendir.   Şimdiden bu güzel mesleği seçecek olan adaylara girecekleri sınavlarda başarılar dileriz.