Polis Akademisi Bekçi alımı 2022 olacak mı, ne zaman olacak? Bekçi alımı başvurusu ve şartları

TAKİP ET

Yüzlerce kişinin beklediği bekçi alımının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Sık sık gündeme gelen bu konu hakkında resmi açıklamaların yapılması bekleniyor. Peki Polis Akademisi bekçi alımı yapılacak mı? Alımlar ne zaman yapılacak? İşte bekçi alımı şartlaır ve başvuruları...

Reklam
Reklam

Yüzlerce kişinin beklediği bekçi alımı haberleri yakından takip edilmeye devam ediyor. Bekçi alımlarını gerçekleştirecek resmi kurumların yapacağı duyurular dört gözle bekleniyor. İçişleri Bakanlığı’nın duyurusu ile beraber 2022 yılı bekçi alım süreci başlayacak. İşte bekçi alımına ilişkin detaylar…

2022 yılı bekçi alımı ne zaman?

Geçen aylarda bekçi alımı ile alakalı sinyaller verilmişti. 10 bin bekçi alımına ilişkin detaylar yayınlanacak olan kılavuz ile netleşecek. Halihazırda bekçilik alımları ile alakalı resmi bir açıklama yapılmazken, çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere valiliklerde istihdam edecek kişilerin ön başvuruları Polis Akademisi’nin internet sayfasından yapılacak. 

Geçtiğimiz senenin son aylarında 10 bin jandarma bekçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamalar kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edecek 10 bin bekçi alınacak.

Lakin alımların başvuru tarihlerine ilişkin net bilgi henüz verilmedi. Bilgiler elde edildiği takdirde haberimizde paylaşacağız. 

bekçi alımları 2022 bekçi alımı ne zaman başvurular ve şartlar