Polis olmak için yaş sınırı kaçtır? PMYOM ve POMEM yaş sınırı

TAKİP ET

POMEM başvurularının duyurulmasının ardından POMEM yaş sınırı kaçtır soruları sorulmaya başladı. Polis olmak isteyen vatandaşların kaç yaşını doldurması gerekmektedir. PMYO yaş sınırı kaçtır? POMEM yaş sınırı kaçtır?

Reklam
Reklam

Kutsal meslekler arasında yer alan polisliğe her gün daha fazla talep görülmektedir. Polislik vatan için canını tehlikeye alarak günlerini geçirmektedir. POMEM yaş sınırı kaçtır? PMYO yaş sınırı kaçtır? POMEM ve PMYO hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır 

2022 Polislik yaş sınırı

Bu ülkenin güvenliğinde etkin rol oynayan polislerimiz gerektiğinde canı pahasına da olsa suçluları yakalayarak hukuk önüne çıkarırlar. Hukuk kurallarının ihlal edildiği her an ve noktada devreye girerler, gerekli müdahaleyi yaparlar. Suçluları toplum dışına iterek gerekli refah ortamı sağlamakla yükümlüdürler.

2022 PMYO yaş şartı

 Adayların Polis Meslek Yüksek Okulu’na gidebilmesi için 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Sınavın yapıldığı yıl hangi yıl ise o yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 26 yaşını tamamlamamış olmak şartı aranmaktadır. Eğer 26 yaşını dolduran ve 27 yaşından gün alan adaylar Polislik Meslek Yüksek Okulu’na başvuru dahi yapamazlar. Bunun esas sebebi ise şudur; Polislik Meslek Yüksek Okulu’nda verilen eğitimin süresi toplamda 2 yıldır.26 yaşını doldurmuş olan bir aday eğer başvurusu kabul edilse dahi eğitimini aldıktan sonraki yaşı Polis olmaya uygun olamayacağı için bu şart konmuştur.

2022 PAEM yaş sınırı

Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne başvuruda bulanmak isteyen kadın ve erkek adayların sınavın yapıldığı yıl temel alınarak 1 Ocak tarihinde 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir. Bu sınırı geçen adayların Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne alınmaları söz konusu değildir.

Polislik yaş sınırı şu şekildedir;

PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) yaş şartı 26

PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) yaş şartı 30

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) yaş şartı 30 olarak belirlenmiştir.

polis olmak için kaç yaşında olmak gerekir pomem yaş sınır polislik yaş sınır pymo yaş sınırı