Polonya'dan Rusya kararı: Polonya, Rusya ile maça çıkmayacağını açıkladı!

TAKİP ET

Ukrayna'ya yaptığı saldırı sonrası her alanda yaptırım almaya başlayan Rusya'ya ,spor alanında da yaptırımlar geliyor. Polonya, Rusya ile oynanacak maça çıkmayacaklarını açıkladı. Polonya Futbol Federasyonu Başkanı ne dedi? Bu haberimizde Polonya'nın Rusya kararını sizler için derledik. İşte Polonya'nın Rusya kararı...

Reklam
Reklam

Ukrayna'daki müdahalenin ardından sporda Rusya'ya yönelik yaptırımlar devam ediyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi finalini St. Petersburg'dan alması bekelniyor.   UEFA organizasyonunda Rus milli takımı için yarışmaya ilişkin bir karar vermedi. Avrupa'da Dünya Kupası elemelerinde mücadele eden Rusya'nın rakipleri Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, konuyla ilgili acil kararını açıkladı.

Polonya'dan Rusya'ya rest

Kulesza sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Daha fazla söze gerek yok. Artık harekete geçme zamanı. Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya karşı artan saldırganlığı nedeniyle Polonya milli takımı, play-off'larda oynamayı düşünmüyor. Bunun doğru karar olacağını düşünüyoruz..İsveç ve Çek federasyonları ile FIFA'ya ortak bir duruş sağlamak için görüşme halindeyiz" dedi.

Dünya Kupası Avrupa ön eleme B turunda Polonya ve Rusya oynayacak ve kazanan finalde İsveç ve Çek Cumhuriyeti'nin galibiyle karşılaşacak.

Robert Lewandowski'den Rusya yorumu

Robert Lewandowski, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Ukrayna halkına desteğini dile getirdi.

Bayern Münih'in yıldızı Lewandowski, görüşlerini sosyal medya aracılığıyla paylaşarak çatışmaya karşı çıkan son kişi oldu.

Lewandowski, "Sporda iyi olan her şey savaşın getirdiğiyle çelişiyor" dedi."Özgürlük ve barışa değer veren herkes için, şimdi Ukrayna'nın askeri saldırganlığının kurbanlarıyla dayanışma gösterme zamanıdır."

UEFA'dan karar

Polonya, İsveç ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen itirazlara yanıt olarak UEFA ve FIFA, kulüp ve milli takım düzeyindeki maçların Rusya'da oynanmayacağını, tarafsız sahalarda oynanacağını duyurdu.

Polonyadan Rusya kararı Rusyaya yaptırım Lewandowski Rusya açıklaması