Polonya vizesi için gerekli evraklar nelerdir? Polonya vizesi nasıl alınır?

TAKİP ET

Polonya, eğitim almak ve Avrupa gezisi yapmak isteyenler için en uygun başlangıç yeridir. Bundan dolayı birçok kişi Polonya vize işlemleriyle ilgili detayları merak etmektedir. Peki, Polonya vizesi için gerekli evraklar nelerdir? Polonya vizesi nasıl alınır? Merak edilen tüm soruların yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Birçok Avrupa ülkesine göre ucuz bir ülke olan Polonya genel olarak öğrencilerin Erasmus tercihinde birinci sıradadır. Ülke eğitimin yanı sıra turistik açıdan da çok uygun olduğu için her sene binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Polonya vizesi nasıl alınıyor?
Bordo pasaportu olan kişilerin tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi vize çıkarması gerekmektedir. Polonya seyahati yapmak isteyenlerin Schengen vizesi alması gerekiyor. Vize başvuruları öncesinde istenilen bilgileri eksik olmadan doğru bir şekilde hazırlamak çok önemlidir. Eksik ya da geçerli olmayan bilgiler halinde başvurular kabul edilmeyebilir. Bu durum da sonra ki vize başvurusuna etki eder. Vize başvuruları öncesinde, kişinin hangi tür vize alacağını bilerek ona göre başvurusunu yapması gerekiyor. Vize türleri turistik, aile ve arkadaş ziyareti, eğitim ve ticari vize şeklindedir. Bu doğrultuda istenilen vize türüne göre hazırlanacak belgeler de değişiklik gösterecektir. Ayrıca, önceden Schengen vizesi almış olan kişilerin başvurusunun onaylanması daha kolay olacaktır.
Polonya vizesi için gerekli belgeler nelerdir?

Kimlik Fotokopisi

Son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 Adet biometrik fotoğraf

Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış güncel pasaportunuz

Varsa, eski pasaportunuzun

Finansal kaynaklarınız, banka hesap dökümleriniz

Gelir belgeniz

Sizin ev ailenizin tam vukuatlı nüfus kayıt örneği

Uçak gidiş-dönüş bileti

Kalacağınız yere ait rezervasyon bilgileriPolonya vize başvuruları nereye yapılmalı?
Polonya’ya gitmek isteyen kişiler vize başvurularını Türkiye’de olan Polonya konsolosluk binalarına ya da vize başvuru hizmeti veren firmalar aracılığı ile yapabilir. Türkiye’de 2 tane Polonya konsolosluğu bulunuyor.  İstanbul Polonya Konsolosluğu ve Ankara Polonya Konsolosluğu, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Iğdır, İzmit, Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van gibi şehirlerde yaşayan vatandaşlar Polonya vizesi için Polonya İstanbul Büyük elçiliğine başvurularını yapabilir.  Ankara, Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, Mersin, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak gibi illerde yaşayan vatandaşlarsa Ankara Büyük elçiliğine başvurularını yapabilir.
Polonya vize başvuru ücretleri ne kadar?
Polonya vizesi için başvuru ücretleri 71 USD’dir. Bu ücretin nakit olarak ödenmesi gerekiyor. İlaveten lekeli, hasar görmüş ya da yırtık olan paralar kabul edilmemektedir. 6 yaşın altında olanlardan vize ücreti alınmaz. 6 – 12 yaş aralığında olan çocuklar için ödenecek vize başvuru ücreti 42 USD’dir.
Polonya vizesi kaç günde çıkıyor?
Kişiler vize başvurularını yaptıklarında ortalama 15 iş günü içinde vizeleri çıkmaktadır. Ancak, Polonya ya da ülkemizde resmi ya da dini bayrama denk geldiği zamanlarda bu süre uzayabiliyor. Bundan dolayı seyahatlerden ortalama altmış gün öncesinde başvuru yapılması önemlidir.
 

polonya vizesi nasıl alınır polonya vizesi için gerekli evraklar