Polyak Madencilik kimindir? Linyit madeninde patlama!

TAKİP ET

Polyak Madenciliğin kime ait olduğunu ve linyit madeninde yaşanan patlamanın nedenlerini sizlerle paylaşıyoruz. Polyak Eynez Madenciliğe ve linyit madeninde görülen patlamaya dair detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Polyak'ın sahibi kim? Sahibi kim ve hangi madenlerin işletmecileri nerede? Kınık ilçesindeki linyit ve Polyak Eynez madenlerinin kime ait olduğu, kaç maden ve işçi olduğu, sahiplerinin nereden geldiği sorularını araştırıyoruz. İzmir'in Kınık ilçesinde linyit madeninde metan gazı patlaması görüldü. Patlamanın gerçekleştiği madenin sahibi Polyak Eynez Madencilikti.

Kınık ilçesinde yer alan linyit madeninde 2014 senesinde, yani bundan 7 sene önce faaliyete başlandığı öğrenildi. Elmadere mahallesi çevresinde alınan ruhsat sayesinde maden üzerinde çalışmalara başlandı. Toplam bir ana galeri ve 2 kuyu içermekte olan linyit madeninin Türkiye’nin en derin linyit madeni olduğu düşünülüyor. 

 

Linyit madeni kime aitti?

Türkiye’nin en büyük linyit madeni olduğu düşünülen ve Kınık ilçesinde yer alan maden Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. Ve Tic A.Ş.’ye aittir. Polat Madencilik Enerji San ve Tic A.Ş.’nin yanında Fiba Grup’un enerji kolu olarak görev almakta olan Fina Enerji Holding’in bir ortaklığıdır.

Polyak Madencilik içerisinde toplam iki işletme yer almaktadır. Bu işletmeler Yeraltı Linyit Madeni ve Termik Enerji Santrali olarak ikiye ayrılır. Bu işletmelerin toplam yatırım puanının neredeyse 1 milyar dolar olduğu söylenmekte.

Henüz Linyit madeninde meydana gelen patlama hakkında detaylı bilgiler bilinmemekte. Şirkette toplam kaç madencinin çalıştığı gibi bilgiler henüz paylaşılmasa da linyit madeninde gerçekleşen patlamanın metan gazının patlamasından meydana geldiği açıklandı.

polyak madencilik madende patlama linyit madeninde patlama polyak eynez türkiyenin en büyük linyit madeni kınık