ProPlan kedi maması zehirli mi? ProPlan kedi maması zehir çıkan seri numaraları

TAKİP ET

Dünyaca ünlü satış platformu Amazon, Bazı kedi maması markalarının ürünlerinde kimyasal zehir tespit edildiğini duyurdu. Amazon söz konusu ürünleri geri çağırırken hangi ürünlerde zehirli olduğu da araştırma konusu oldu. Peki Proplan kedi maması zehirleme? Proplan kedi maması hangi seri numaraların da zehir var?

Reklam
Reklam

Dünyaca ünlü online satış platformu Amazon bugün bir son dakika duyurusu yaparak bazı kedi mamalarında zehir tespit edildiğini ve geri Çağırılmaya karar verildiğini duyurdu. Fransa tüketici denetleme kurumu tarafından yapılan inceleme sonucunda üç Purina one, Proplan markalı kedi mamalarının bazı parti numaralarının ürünlerinde zehir tespit edildiği öğrenildi. Amazondan yapılan duyuruda ise bu seri numaralı ürünlerin geri topla atılacağı ifade edildi.

Proplan kedi maması zehirli mi?

Konu hakkında gazeteci olduğunu Sancar da sosyal medya hesabından bir paylaşım yayınladı. Altan Sancar, insanların bütçelerini zorlayarak kedisini köpeğini aldığı Proplan mamalarda tehlikeli kimyasalların ortaya çıktığını belirterek bir çok serinin geri çağrıldığını söyledi. Bunun marka tarafından da duyulmadığını belirten Sancar, Amazonun duyuru yaptığını dile getirdi.

Proplan hangi serilerde zehir var?

Diğer yandan Türkiye’de satışı olan Proplan markasının hangi serilerinde zehir olduğu da merak konusu oldu. Amazon tarafından toplatma kararı alınan seriler Proplan somonlu kısır kedi maması, Proplan Orjinal kitten tavuklu bir ila 12 aylık yavru kedi maması, Putina One tavuklu bir ila 12 aylık yavru kedi maması oldu.

Amazon tarafından yapılan uyarıda toplatılma talebinin gerekçesi olarak üç mamanın da bazı parti numaralı ürünlerinde tedarikçilerden biri tarafından kullanılan su arıtımında kullanılan kimyasalların kedi için zararlı olabilecek kalıntılarına rastlanmış olması gösterildi.