PTT 15 bin personel alımı yapacak! KPSS şartı yok, 36 yaşına kadar herkes başvuru yapabilir

TAKİP ET

PTT 15 bin personel alımı ilanı yayınladı. 2022 yılı içinde alım yapmaya hazırlanan kurum KPSS şartı da aramıyor. Peki, PTT personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel alımı başvuru şartları neler? PTT personel alımı başvuruları ne zaman? 2022 PTT personel alımı ile ilgili merak edilenler haberimizde…

Reklam
Reklam

Kamu kurum ve kuruluşlarında işe girme hayali kuranlar PTT personel alımı haberi ile umutlandı. PTT 15 bin personel alımı yapacağını duyururken iş arayanlar da araştırmalarına başladı. PTT personel alımı başvuru şartları ve başvuru zamanı en çok merak edilen başlıklar arasında yer alıyor. Peki 2022 PTT 15 bin personel alımı tarihi ne zaman? PTT personel alımı başvuru şartları neler?

2022 PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 PTT 15 bin personel alımı için henüz tarih yayınlanmadı. Ancak PTT personel alımını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyor. O nedenle düzenli olarak personel alımı ilanları yayınlıyor. PTT personel alımı için ilanları takip edebilirsiniz.

PTT 15 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İş arayan, memur olmak isteyen milyonlarca kişi 2022 PTT personel alımı başvuru şartlarını da merak ediyor. Henüz başvuru şartları açıklanmasa da daha önce yapılan alımlarda aranan şartlar şöyle olmuştu;

TC vatandaşı olmak

18 yaşından büyük olmak,

35 yaşını aşmamış olmak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da muaf olmak,

Sağlık sorunu olmamak,

Güvenlik ve arşiv soruşturması olumlu sonuçlanmak,

Kamu haklarından mahrum olmamak,

PTT genel başvuru için KPSS şartı aramıyor. Ancak bazı unvanlar için sınav ve puan şartı da bulunuyor. Postacı olmak isteyenlerin KPSS’den en az 60 puan ve üstü puan almış olması gerekiyor.

PTT 15 BİN PERSONEL ALIMI 2022 BAŞVURULARI NE ZAMAN?

PTT 15 bin personel alımı başvuruları için tarih henüz yayınlanmadı. Kısa süre içinde PTT tarafından başvuru tarihlerinin ve mülakat tarihlerinin duyurulacağı tahmin ediliyor.