PTT aracılığıyla ödenen devlet destek ödemeleri nelerdir? Devlet destek ödemesi şartları neler?

TAKİP ET

Devlet destek ödemesi olarak birçok yardım gerçekleştirmektedir. Devlet destek ödemelerine ilişkin araştırmalar devam etmektedir. PTT aracılığıyla ödenen devlet destek ödemeleri nelerdir? Bu haberimizde devlet destek ödemeleri ve şartlarını sizler için derledik. İşte devlet destek ödemesi koşulları...

Reklam
Reklam

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan devlet destek ödemeleri PTT aracılığıyla bu hesaba yatırılır. Her yıl binlerce lirayı kolayca yatırmaktadır. Bu ödenmemiş destekler de PTT şubeleri başta olmak üzere banka şubelerinden çekilebilir.

Devlet yardımı

Devlette unutulan paralar e-Devlet "SGK Sorgulama" yoluyla elde edilebilir. Bunun için arama motoruna e-Devlet yazın ve siteye giriş yapın. Ana ekranda arama bölümünü seçin ve buraya SGK Bireysel Ödemeler girin. SGK'lılar için ödeme sorgulama linkine tıklayın ve açılan ekranda kendi adınıza yatırılan para olup olmadığını kontrol edin.

Çeyiz yardımı

Devlet çeyiz hesabı ile evlenen çiftlere destek oluyor. Bir bankada 3-5 yıl süreyle çeyiz hesabı açan ve 27 yaşından küçük ilk kez evlenenlere devlet yardımı yapılacak. 5 yılda 48 bin 148 lira tasarruf ederek, 12 bin 37 liralık ulusal maksimum katkının tadını çıkarabilirler.

PTT aracılığıyla yatırılan paralar

EVDE BAKIM MAAŞI: Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 657 lira tutarındaki aylık, 1.798 liraya ulaştı.

ENGELLİ MAAŞI: Yüzde 40-69 engeli olanların aylığı 662, yüzde 70 ve üzeri engeli olanların aylığı da 992 liraya yükseldi..

YAŞLILIK AYLIĞI: 65 yaş aylığı 763,67 liradan 828 liraya çıktı.

Yolluk ödemesi yardımı 

Sigortalı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere, anne, baba, eş ve çocuklarına yol ve günlük tedavi masrafları PTT aracılığıyla ödenir. Hastaneye sevk gereklidir. SGK il bürolarına ve sosyal güvenlik merkezlerine başvurunuz. "Şehirlerarası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Temel Ücretine" dahildir.

Emzirme parası

SGK ayrıca halk arasında "süt yardımı" olarak bilinen emzirme ödeneği de vermektedir. Bu para için anne veya eşin SSK veya Bağkur'dan olması ve en az 120 gün prim ödemesi yeterlidir. Başvurular 5 yıl içinde SGK İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine yapılabilir.

65 yaş aylığı

65 yaş aylığından yararlanma şartları ilgili bakanlıklar tarafından belirlendi. Belirtilen şartları taşımayanlar, maddi sıkıntı içinde olsalar bile 65 yaşında emekli aylığı alamazlar. Ancak bu vatandaşlar için; sosyal güvencesi olmayan yaşlılara (SSK, BAĞ-KUR, emeklilik sandıkları) devletin uyguladığı diğer sosyal yardımlardan yararlanma yolu açıktır. Sosyal güvenlik kurumuna geliri belirleyen bir tablo Nafaka, çalışma sigortası primi ödeyenlerin bu aylıktan yararlanabilmeleri için asgari ücretin üçte birinden azını kazanmaları gerekir.

VGM gıda yardımı

VGM'den gıda yardımı almak isteyenler için iki temel şart açıklandı. VGM web sitesinde bu iki koşulun sağlanmaması durumunda başvuru onaylanmayacaktır. Ajans, web sayfasından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi. Aşağıda VGM Gıda Yardımı başvuru gereklilikleri yer almaktadır. VGM gıda yardımı; tüzükte yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesinde Genel Müdürlüğümüzce 81 il merkezinde kuru gıda yardımı yapılmaktadır. SGK Bağkur gibi sosyal güvencesi olanlar gıda ve gıda yardımı alamamaktadır. Ayrıca hane geliri net asgari ücreti aşanlara gıda yardımı yapılmamaktadır. Kurumun internet sitesinde “Vakıf Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Yemek Servisi Başvuru Formu” bulunarak doldurulur ve bu belgeyi vatandaşın ikamet ettiği ildeki il müdürlüğüne teslim ederek başvuruda bulunur.

1-2 kişilik aileler için VGM 14 kg gıda yardımı sağlamaktadır.

3-4 kişilik aileler için VGM 21.5 kg gıda yardımı sağlamaktadır.

5 kişilik veya daha kalabalık aileler için VGM 28.5 kg gıda yardımı sağlamaktadır.

devlet destek ödemesi destek ödemeleri şartları