PTT hesap açma nasıl yapılır? PTT posta çeki hesabı nasıl açılır?

TAKİP ET

2004 yılında hizmete başlayan PTT Bank birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Daha sonradan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ismini aldı. PTT'den hesap açmak isteyen kişiler neler yapılması gerektiğini merak etmektedir. Peki, PTT hesap açma nasıl yapılır? PTT posta çeki hesabı nasıl açılır? İşte merak edilen soruları yanıtı…

Reklam
Reklam

PTT Hesap Açma; 2004 yılında kurulan PTT Bank, 2013 yılında isim değiştirerek Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ismini almıştır.  Bankacılık sektöründe rekabete dayalı esaslar uygulanarak internet üzerinden müşterilerine hizmet vermeye başlayan şirket ülkemizin dört bir yanına hşzmet vermektedir. Birçok yerde bulunan şubeleri ve düşük masraf imkanları ile son dönemde PTT Bank’a ilgi oldukça artmıştır. PTT’den hesap açmak isteyen kişiler neler yapılması gerektiğini merak etmektedir. Peki, PTT hesap açma nasıl yapılır? PTT posta çeki hesabı nasıl açılır? İşte merak edilen tüm soruları yanıtı haberimizde…

 

PTT Hesap Açma Nasıl Yapılır?

2004 yılında kurulan PTT Bank, 2013 yılında isim değiştirerek Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi ismini almıştır.  PTT Bank hesap açma işleminin nasıl yapıldığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. PTT hesap açma işlemleri iki şekilde yapılır. Bunlardan ilki internet üzerinden online başvuru ikincisi ise PTT şubelerinden size en yakın olanına gitmek.

PTT Bank üzerinden sadece TL değil Dolar veya Euro hesapları da açabilirsiniz. PTT Kart ile tüm alışverişlerinizi sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. PTT Bank üzerinden açılan hesaplara PTT Posta Çeki hesabı denmektedir. 

 

PTT Posta Çeki hesabı açma şartları nelerdir?

PTT Posta Çeki hesabı açmak isteyen kişiler hesap açmak için şartların neler olduğunu merak etmektedir. PTT Posta Çeki hesabı açma şartları şu şekildedir:

18 yaşını doldurmuş olmak

Hesap açılırken PTT Bank yetkililerinin sunduğu sözleşmeyi imzalamak

Kısacası PTT Bank üzerinden hesap açmak çok kolay. 18 yaşını doldurmuş olmanız ve kimlik kartınızla başvuru yapmanız yeterlidir. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra hesabınız kısa sürede aktif olacaktır.

 

PTT Hesap Açma İşlemi İnternetten Yapılabilir mi?

PTT hesap açma işlemi internetten üzerinden yapılıp yapılamayacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. PTT Bank 2013 yılından itibaren online platformunu kullanmaya başladı. İnternet şubesi ve mobil bankacılık ile hizmetlerini genişletti. Ancak ilk kez hesap açacak kişilerin PTT şubelerine gitmesi gerekmektedir. Şubedeki ilk başvurusu sonrası diğer tüm işlemleri online platformlardan sorunsuz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

 

PTT Hesap Açma Ücreti

PTT hesap açmak isteyen vatandaşlar ücretlerin ne kadar olduğunu da araştırmaktadır. PTT Bank hesap açma ücreti 5 TL’dir. Yapılan işlemler, kart basım masrafı olarak toplamda 5 TL ücret alınmaktadır. Alınan ücret karşılığında tarafınıza makbuz verilmektedir.

 

PTT Kartı Kaç Günde Teslim Edilir?

PTT Bank hesap açma işlemi sonrası kartınız 7-14 gün içerisinde tarafınıza teslim edilmektedir. Şubeye ya da eve, iş adresine teslim seçenekleri ile kartınıza sahip olabilirsiniz. SMS yolu ile kartınızın şifresini alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

PTT Bank Kart Şifresi Nasıl Alınır?

PTT Bank Kart Şifresi almak isteyen kişiler nasıl alındığı hakkında bilgi almak için internette araştırma yapmaktadır. PTT Bank Kart Şifresi almak için şunlar yapılmalıdır:

PTT Bank kartınızın şifresini almak için sisteme kayıtlı telefon numaranız üzerinden SMS atmanız gerekmektedir.

SİFRE boşluk İSTEDİĞİNİZ DÖRT HANELİ KART ŞİFRESİ boşluk PTT KART ÖNÜNDE YER ALAN 7 HANELİ NUMARA yazarak 3290’a göndermeniz gerekmektedir.

Örnek: SİFRE 9874 3932 9332

 

PTT Bank Hesap Kullanımı

PTT Bank hesap açma işlemi sonrası Şubeler, ATM, internet ve mobil bankacılık üzerinden işlemlerinizi sorunsuz olarak gerçekleştirebilirsiniz. 

 

PTT Bank Vadeli Hesap Var mı?

PTT Bank kullanmak isteyen kişiler vadeli hesap olup olmadığını araştırmaktadır. Ayrıca PTT Bank faiz oranları da merak edilmektedir. PTT Bank’ın sunduğu hizmetlerde vadeli hesap seçeneği bulunmamaktadır. Bundan dolayı PTT Bank üzerinden faiz kazanımı, parayı faize yatırma gibi seçenekler bulunmamaktadır.

 

PTT hesabı açmanın avantajları nelerdir?

Ülkemizin dört bir yanında bulunan PTT şubelerini kullanabilirsiniz.

7 gün 24 saat boyunca istediğiniz zaman para çekim işlemi yapabilirsiniz.

Düşük komisyonlu para transferi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet ve mobil bankacılık üzerinden tek tıkla fatura ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

PTT Kargo gibi PTT’nin diğer kuruluşlarından özel indirimler alabilirsiniz.

PTT hesap açma nasıl yapılır PTT hesap açma PTT posta çeki hesabı nasıl açılır