PTT HGS iptal işlemleri nasıl yapılır? HGS otomatik ödeme talimatı nasıl yapılır? HGS etiket bakiye aktarma yapılır mı?

TAKİP ET

HGS iptali yapmak isteyen kişiler internette nasıl yapılacağı araştırıyor. Bu işlemi yaptırmak için PTT şubelerine gitmeniz gerekmektedir. HGS işlemlerini yapmak isteyen kişiler nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, PTT HGS iptal işlemleri nasıl yapılır? HGS otomatik ödeme talimatı nasıl yapılır? HGS etiket bakiye aktarma yapılır mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları yazımızda…

Reklam
Reklam

HGS iptali yaptırmak isteyen kişiler PTT üzerinden bu işlemlerini kolay bir şekilde yaptırabilmektedir. HGS kullanan kişiler HGS kaydının kapatma işlemleri ve etiketlerinde geçersiz olarak sayılması için PTT şubelerine gitmesi gerekmektedir. Peki, PTT HGS iptal işlemleri nasıl yapılır? HGS otomatik ödeme talimatı nasıl yapılır? HGS etiket bakiye aktarma yapılır mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları yazımızda…

 

HGS iptal işlemleri nasıl yapılır?

HGS kaydını iptal ettirmek isteyen kişiler öncelikle PTT şubelerine gitmesi gerekmektedir. PTT şubelerine gittiğiniz zaman buradan HGS iptal talebinizi oluşturmanız gerekiyor. HGS iptal talebini oluşturduktan sonra HGS borç sorgulama yapılacak ve borcunuz varsa ödendikten sonra işleminiz yapılacaktır. PTT üzerinden HGS iptal etmek isteyen kişilerin şahsen kendilerinin başvuru yapması gerekmektedir. HGS kapatma yapılacaksa bu işlemler sadece PTT şubeleri üzerinden yapılmaktadır.

 

HGS içinde para kaldı iptal edebilir miyim?

PTT üzerinden HGS iptali yaptıktan sonra eğer içinde para varsa bu paraları istediğiniz hesap numarasına gönderebilirsiniz. Kimliğiniz ve HGS etiketi ile birlikte PTT şubesine gittikten sonra HGS bantlarının aktifliğini kapatabiliyorsunuz. Kapatma işlemi yapıldıktan sonra arabada takılı olan etiket hiç bir işe yaramayacak. Özellikle bir araç satışı yapıyorsanız bu araç satışlarında HGS bantlarını iptal etmeye dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer HGS iptalini yapmazsanız aracı yeni alan kişi sizin HGS bandınızı kullanmaya devam edecektir ve plaka değişikliği de olmazsa gelen cezalar size de yazılacaktır.

 

HGS otomatik ödeme talimatı nasıl yapılır?

Sürekli olarak HGS kullanımı yapan kişiler ödeme işlemleri için en kolay yöntemi bulmak istiyorlar. HGS kullanan kişiler otomatik ödeme talimatı vererek kredi veya banka kartlarınız dan bu işlemleri hızlı bir şekilde yapabilirler. Hangi bankada anlaşmış olduğunuz kredi kartı veya banka kartınız varsa HGS etiket numaranızı bu bankaya vererek otomatik ödeme talimatı oluşturabilirsiniz. Bunun için kendi işlem yapmak istediğiniz banka şubesi ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız internet bankacılığı üzerinden de HGS kodunu girerek veya plakayı girerek otomatik ödeme talimatı oluşturabiliyorsunuz.

 

HGS etiket bakiye aktarma yapılır mı?

HGS kullanan vatandaşların merak ettiği bir diğer soru ise HGS etiketlerindeki bakiyelerin aktarılması olup olmamasıdır. HGS bakiye aktarması yapmak isteyen kişiler bandın içinde yer alan tutarı sadece PTT aracılığı ile birlikte başka HGS hesabına aktarılabilir. HGS iptal ettirdikten sonra yeni bir HGS bandı almanız gerekmektedir. Eski bandınızda olan parayı yeni alacağınız HGS bandına yükleyebilirsiniz. Bu işlem için PTT şubesindeki yetkililerden yardım alabilirsiniz.

Bu işlem 7 gün içerisinde yapılmaktadır bazen bir saat içinde bazen bir gün içerisinde işlem olmaktadır. İşlem yoğunluğuna bağlı olarak sıraya koyulacaksınız. Eğer yeni bir HGS bandı çıkarmak istiyorsanız iptal işlemlerini yaparken gerekli belgeleri de yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Başvuru için gerekli belgeler şu şekildedir:

Başvuru yapan araç sahibinin kimlik ve fotokopisi, 

Başvuru yapılan aracın ruhsat fotokopisi, 

Kurumsal araçlarda ise kurum temsil belgeleri,

Bu belgeler ile birlikte yeni HGS bandı başvurusunu yapabilirsiniz. HGS bandı başvurusu yapmak isteyen kişiler işlemlerini PTT üzerinden yapacaktır.

HGS iptali HGS başvurusu PTT HGS iptali HGS bakiye aktarma