PTT iş başvurusu nereden ve nasıl yapılmaktadır? İş başvurusu formu

TAKİP ET

İş arayan ve uygun mesai saatlerinde çalışmak isteyen vatandaşlar PTT'de çalışmanın da yararlı olacağını düşünüyorlar. Dolayısıyla iş başvurusunun nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki PTT iş başvurusu nereden ve nasıl yapılmaktadır? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

PTT bünyesinde çalışmak isteyen kişiler tarafından, yapılacak olan gişe personeli, postacı, mühendis ve uzman kadrolarının ne zaman açılacağını merakla bekliyor. PTT başvuru formunu doldurmaları gereken kamu personeli adayları yazılı ve sözlü sınav sonucundaki puanlarına göre işe alınacaklar. Peki PTT personel alım başvurusu nasıl yapılmaktadır? İşte konuya ilişkin detaylar...
PTT bünyesinde çalışmak isteyen vatandaşlar PTT'nin açacağı kadroları dört gözle bekliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da internet sitesi üzerinden takip edilmesi gereken ilanlar başvuracak kişileri bekliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da vatandaşlar PTT'nin resmi internet sitesini yakından takip ederek ilanlar açılır açılmaz başvuru yapmalıdır. Aksi takdirde başvuruyu kaçıranlar bu sene için şanslarını kaybedeceklerdir.
PTT personel alımı başvuru şartları nelerdir?
Genel olarak memur alımlarında belirtilen şartların yanı sıra her kurum kendi içerisinde sınav yaparak kendi bünyesinde alacağı personel de aradı şartları belirtmektedir. Bunların içine PTT'de dahil olmuştur. Yeni düzenlemeler kapsamında PTT memur alımı başvurularında aşağıdaki şartlar aranmaktadır:
- TC vatandaşı olmak
- Kamu personeli seçme sınavından kurumun istediği puanı almış olmak
- Kamu haklarından mahrum bulunmamak
- Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak
- Görev yapmalarına engel olabilecek fiziksel ya da zihinsel herhangi bir engeli bulunmamak
- Başvuru yapacak kişilerin önce SGK kurumlarından emekli olmaması 
- İstenilen okul mezuniyet şatlarını taşımak
- Herhangi bir şekilde devlete ve anayasal bütünlüğe karşı suç işlememiş olmak
- Yaş sınırı olarak erkek adaylar için 22-32 yaş, kadın adaylar için 18-27 yaş sınırında olmak
- Boy olarak erkeklerde 1.73 boy, kadınlar için de 1.64 boya sahip olmak
- Herhangi bir madde kaçakçılığı gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak. Belirtilen şartlar bunlardır.
PTT personel alımı başvuru sayısı
PTT,  geçtiğimiz sene bünyesine 55 bin kadar personel alacağını duyurmuştu. Bu doğrultuda vatandaşlar bu iş ilanına başvuru yapmak için dört gözle bekliyor. PTT personel alımı başvurusu yapmanın ve duyuruları takip etmenin en garanti yolu PTT'nin resmi internet sitesini takip etmektir. Adaylar internet sitesi üzerinden personel alımı için yapılan ilanları dikkatlice takip etmelidir. Bunun nedeni ise ilanlar yayınlandıktan sonra belirtilen sürelerde başvurunun tamamlanmasının gerektiğidir. Yani tarihleri kaçırmamak için, başvuruyu zamanında yapabilmek için internet sitesini yakından takip etmeniz gerekmektedir.
PTT personel alım duyuruları
PTT'nin ne zaman personel alımı yapacağını öğrenmek için internet sitesini sıklıkla ziyaret ederek süreci takip etmelisiniz. İlanlar yayınlandıktan sonra verilen tarih geçmeden başvuruyu yapmalısınız.
Başvurular aktif hale gelince site üzerindeki ik.ptt.gov.tr başvuru yap linki aktifleşir ve başvurunuzu yapabilirsiniz. Kurumda yıl boyunca gişe görevlisi, postacı, uzman yardımcısı gibi ilanlar verilmektedir. Bu bölümlerinde farklı şartları bulunmaktadır.
PTT gişe görevlisi olmak için hangi şartlar isteniyor?
PTT kurumlarında çalışmak için en fazla başvurulan alanlardan biri gişe görevlisi alanıdır. Bu alanda görev yapmak isteyen kişilerin taşıması gereken belli başlı şartlar vardır. İstenen şartlar şunlardır:
- Gişe ve büro görevlisi pozisyonuna başvurabilmek için en az 4 yıllık yükseköğrenim mezuniyetine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer yurtdışında öğrenim gördü iseniz YÖK kurumuna denkliği olan yurt dışı okullarından mezun olmanız gerekir.
- Kişinin yurt içi ve yurt dışında görev yapmasında hem fizik olarak hem de zihinsel olarak sağlık raporu istenmektedir.
- KPSS sınavından 70 puan alma şartı vardır.
PTT başvuru formu
PTT kurumlarında çalışmak isteyen vatandaşlar başvuru formlarına internet sitesi üzerinden erişebilirler. Bu formu doldurarak işlemini tamamlayan kişiler sözlü ve yazılı sınavlara çağrılacaktır. PTT personel alımı sınavını başarı ile tamamlayanlar işe alınacak kişilerdir.
PTT yazılı sınavında neler soruluyor?
Kişiler başvuru yaptıktan sonra yazılı ve sözlü sınava çağırmaktadır. Yazılı sınavda ise sınava katılan vatandaşlara şu sorular sorulmaktadır:
- Türkçe Paragraf soruları, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları
- Sözel Akıl Yürütme Soruları
- Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme Soruları
- Temel Yurttaşlık Bilgisi Soruları
- Türkiye Coğrafyası Soruları
- Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik Konularını
- Ölçme becerisi sorularını kapsamaktadır.

ptt ptt iş başvurusu iş başvuru formu