PTT Personel alımı başvuru şartları nelerdir? PTT yazılı sınavında neler soruluyor? PTT ne kadar personel alımı yapacak?

TAKİP ET

PTT personel alımı başvuruları son zamanlarda fazlasıyla merak edilmektedir. PTT gişe personeli, postacı, mühendis ve uzman gibi kadrolarda yapılması planlanan alımı için birçok kişi beklemektedir. PTT başvuru formunu doldurmaları gereken kamu personeli adayları yazılı ve sözlü sınav sonucu alınacaktır. Peki, PTT Personel alımı başvuru şartları nelerdir? PTT yazılı sınavında neler soruluyor? PTT ne kadar personel alımı yapacak? İşte yanıtları…

Reklam
Reklam

Devlet kurumları tarafından her yıl yapılan personel alımları birçok kişi tarafından merakla beklenmektedir. PTT Kurumu da her yıl aynı şekilde personel alımı yapmaktadır. Personel alımlında her yıl belirlenen ve kurumun istediği bazı şartları taşıyan kişiler başvuru yapabilirler.  Bu sene yani PTT iş başvurusu 2022 şartları belirlendi. Adaylar bu doğrultuda belirlenen şartları inceleyerek eğer şartlarına hepsine uyuyorlarsa başvuru tarihini geçirmeden başvurularını tamamlamaları gerekir. Başvuru için belirlenen şartlar PTT kurumunun internet sitesinde belirtilmektedir. Peki, PTT Personel alımı başvuru şartları nelerdir? PTT yazılı sınavında neler soruluyor? PTT ne kadar personel alımı yapacak? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

 

PTT Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Memur alımlarımda genel şartlar dışında yeni bir düzenleme ile birlikte her devlet kurumu kendi sınavlarını yaparak bünyelerine yeni PTT memur alımı yapmaya başlamıştır. Bu yeni düzenleme ile birlikte PTT memur alımı 2022 başvuru şartlarını aşağıda verilen maddeler şeklinde belirtmiştir. 2022 PTT personel alımı başvuru şartları şu şekildedir:

TC vatandaşı olmak

Kamu personeli seçme sınavından kurumun istediği puanı almış olmak

Kamu haklarından mahrum bulunmamak

Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış olmak

Görev yapmalarına engel olabilecek fiziksel ya da zihinsel herhangi bir engeli bulunmamak

Başvuru yapacak kişilerin önce SGK kurumlarından emekli olmaması 

İstenilen okul mezuniyet şatlarını taşımak

Herhangi bir şekilde devlete ve anayasal bütünlüğe karşı suç işlememiş olmak

Yaş sınırı olarak erkek adaylar için 22-32 yaş, kadın adaylar için 18-27 yaş sınırında olmak

Boy olarak erkeklerde 1.73 boy, kadınlar için de 1.64 boya sahip olmak

Herhangi bir madde kaçakçılığı gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak. 

 

PTT Ne Kadar Personel Alımı Yapacak?

PTT Kurumu geçen yıl bilindiği üzere 55 bin kadar personel alacağını belirtmişti. Aynı şekilde PTT iş başvurusu 2022 yılında da bu sayıda eleman alacağı belirtilmektedir. PTT personel alımı başvuru yapmanın ve duyuruları öğrenmenin en iyi yer kurumun internet sitesidir. Adaylar personel alımı için verilen ilanları mutlaka takip edilmesi gereklidir. Çünkü bu ilanlar yayınlandıktan sonra belirtilen sürelerde başvurunun tamamlanması gerekir.

Bu yüzden kurum tarafından belirtilen ilanları çok sıkı takip etmeniz gerekir. PTT kurumunda daha önce olduğu gibi sadece mektup gönderme gibi işlemler dışında pek çok farklı bölüm vardır. Kurum tüm bu farklı bölümlere farklı zamanlarda personel alımı yapmaktadır. Örneğin artık kurumda posta, APS ve kurye işlemleri de yapılmaktadır.

 

PTT Personel Alım Duyurularına Nereden Bakılır?

PTT personel alımı ne zaman olduğunu internet sitesini sürekli takip ederek PTT iş başvurusu 2022 ilanlarını tam zamanında öğrenerek gecikmeden başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurular aktif hale gelince site üzerindeki ik.ptt.gov.tr başvuru yap linki aktifleşir ve başvurunuzu yapabilirsiniz. Kurumda yıl boyunca gişe görevlisi, postacı, uzman yardımcısı gibi ilanlar verilmektedir. Bu bölümlerinde farklı şartları bulunmaktadır.

 

PTT Gişe Görevlisi Olmak İçin İstenen Şartlar Nelerdir?

PTT kurumlarına en fazla başvurulan bölümlerinden bir gişe görevlisi memurluğudur. Gişe Görevlisi olmak için istenen şartlar şu şekildedir:

Gişe ve büro görevlisi pozisyonuna başvurabilmek için en az 4 yıllık yükseköğrenim mezuniyetine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer yurtdışında öğrenim gördü iseniz YÖK kurumuna denkliği olan yurt dışı okullarından mezun olmanız gerekir.

Kişinin yurt içi ve yurt dışında görev yapmasında hem fizik olarak hem de zihinsel olarak sağlık raporu istenmektedir.

KPSS sınavından 70 puan alma şartı vardır. 

 

PTT Başvuru Formunu Nereden Bulabilirim?

PTT personel alımlarına başvuru talebinde bulunmak için PTT kurumunun internet sitesi üzerinden başvuru formuna ulaşabilirsiniz. Başvuru formunu dolduranları sözlü ve yazılı sınava girebileceklerdir. PTT personel alımı sınavında başarılı olanlar işe alınacaklardır. PTT sınavında neler sorulacağını evraklar bölümünden geçmiş örnek sorulara ulaşabilirsiniz.

 

PTT Yazılı Sınavında Neler Soruluyor?

PTT yazılı sınavında neler sorulacağını ve ders ve konu dağılımı şu şekildedir;

Türkçe Paragraf soruları, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları

Sözel Akıl Yürütme Soruları

Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme Soruları

Temel Yurttaşlık Bilgisi Soruları

Türkiye Coğrafyası Soruları

Genel Kültürel ve Güncel Sosyo-Ekonomik Konularını

Ölçme becerisi sorularını kapsamaktadır.

PTT Personel alımı PTT Personel alımı başvuru şartları nelerdir PTT yazılı sınavında neler soruluyor PTT ne kadar personel alımı yapacak