PTT'ye gitmeden e-devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifresi internet üzerinden alınabilir mi?

TAKİP ET

Teknoloji ile birlikte pek çok işlemi de internet üzerinden halletmekteyiz. Pek çok kolaylığı da peşinden getiren teknoloji ile evden her işlemi yapabilmekteyiz. E- Devlet sisteminin hayatımıza girmesiyle de işlemlerimizi daha kolay yapmaktayız. Şifremiz olmadan giriş yapamadığımız sistemde şifrenin nasıl alınacağı merak ediliyor. PTT'ye gitmeden e-devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifresi internet üzerinden alınabilir mi? soruları araştırılıyor. İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Daha pratik ve çabuk yaşadığımız bu dönemde her işin en kolay yolunu araştırmaktayız. E- Devlet uygulaması hayatımızı kolaylaştıracak birçok imkan sağlamaktadır. Fakat sisteme girilmesi için herkesin kendisine ait bir şifrenin olması gerekmektedir. Bu şifre için PTT şubelerinin yolunu tutmaktayız. Her işin kolayını aradığımız bu günlerde şubeye gitmeden şifrenin alınıp alınamayacağı da merak ediliyor. PTT’ye gitmeden e-devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifresi internet üzerinden alınabilir mi? soruları araştırılıyor. İşte tüm merak edilen soruların yanıtı haberimizde…

PTT’ye Gitmeden E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet sisteminin hayatımıza girmesiyle günlük hayatta yapacağımız birçok işlemi önemli ölçüde kolaylaşmıştır. Devlet kurumları ile ilgili birçok işlemin kuruma gidilmeden yapılabildiği sisteme giriş yapabilmek için bir şifre olması gerekmektedir.

E-Devlet şifresi almak isteyen kişiler PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında ihtiyaçları olan şifreyi kolayca alabilmektedirler. Şifrenizi kaybetmeniz veya unutmanız gibi durumlarda ilk seferden sonra alınan diğer şifreler için ücret 4 TL olacaktır. Fakat PTT’ye gitmeden de e-Devlet sistemine giriş yapabilmektedir. PTT şubelerine gitmek istemeyen kişiler mobil imza, elektronik imza veya internet bankacılığı ile e-Devlet sistemine giriş yaparak kolayca şifre oluşturulabilirler. Bunlar dışında elektronik kimlik kartı ile de e-Devlet sistemine giriş yaparak şifre oluşturma işlemini yapabilirsiniz. 

İnternet Bankacılığı Kullanarak E-Devlet’e Giriş Nasıl Yapılır?

İnternet bankacılığı kullanan kişilerin E-Devlet sistemine giriş yapmak için PTT’ye gitmelerine gerek yoktur. Bunu için şu işlemleri yapmanız gerekmektedir;

E- Devlet sisteme giriş yaptıktan sonra, internet bankacılığı seçeneğini seçmelisiniz. 

Önünüze gelen bankalar arasından kullandığınız bankayı semeniz gerekmektedir.

Daha sonra bankanızın internet şubesine yönlendirileceksiniz.

Sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. 

Giriş işlemi tamamlandıktan sonra ise e-Devlet sistemine giriş işlemleri için sizden onay istenecektir.

Onay vermeniz durumunda E-Devlet sistemine yönlendirileceksiniz. 

Sisteme giriş bu yöntemle yapmak isteyen kişilerin kullandığı bankanın bu sistem ile uyumlu olması gerekmektedir.

 

E-Devlete Giriş Şifresi Telefon İle Alınabilir Mi?

PTT şubesine gitmeden şifre almak isteyen kişiler telefondan e-Devlet şifresi alınıp alınamayacağını merak etmektedirler E-Devlet vatandaşların özel bilgilerini içeren bir sitemdir. Kişilerin özel bilgilerinin korunması ve gizliliği adına bu şekilde şifre almak mümkün değildir. Devlet her vatandaşın bilgilerinin gizliliğini göz önünde tutarak, e-Devlet şifrelerini her vatandaşa özel olarak PTT üzerinden vermektedir.

 

E-Devlete Giriş Şifresi Sms Yolu İle Alınabilir Mi?

E-Devlet şifresinin sms  ile alınıp alınamayacağı merak edilen bir diğer sorudur. E-Devlet sistemi, her vatandaşın gizliliğini gözeten yüksek güvenlikli bir sistemdir. Bu nedenle kişilerin sms yolu ile e-Devlet şifresi alması mümkün değildir.

 

E-Devlet Şifresi İnternet Üzerinden Alınabilir Mi?

Verilerinizin güvenliği adına internet üzerinden şifre almanız mümkün değildir. Fakat zaten almış olduğunuz hali hazırda bir e-Devlet şifreniz bulunuyorsa ve şifrenizi unuttuysanız E-Devlet sistemi üzerinden şifremi unuttum seçeneği ile şifrenizi yenileyebilirsiniz. 

Evden çıkamayan kişilerin şifreyi nasıl alacağı da merak edilmektedir. Bunun için devletin farklı bir uygulaması bulunmaktadır. Evden çıkamayan kişilerin birinci derece yakınları kişinin sağlık raporları ile birlikte PTT’den şifre başvurusu yaparak E-Devlet şifresi alabilmektedirler.

E-Devlet Şifresini Kimler Alabilir?

15 yaşını doldurmuş her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, yabancılar ve mavi kartlılar PTT üzerinden E-Devlet şifresi alabilirler. Şifre almak isteyen kişiler üzerinde fotoğraf bulunan ve TC Kimlik Numarası yazılı bir belge veya kimlik götürmek zorundadırlar. Nüfus cüzdanı yerine; evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat hâkim ya da savcı kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hali hazırda geçerli olan çalışma izni kartı götürülebilmektedir. Şifre almak isteyen kişiler şahsen ya da vekâletinin bulunduğu kişi aracılığı ile şifresini alabilir. PTT’ye gitmeden E-devlet şifresi alınacaksa vekâlet ya da şifre alabilme yetkisinin olduğu bir ibare bulundurması gerekmektedir. Mahkeme kararı ile kendine vasi tayın edilmiş bireyler de, vasileri aracılığı ile PTT merkez müdürlüklerinden veya herhangi bir PTT şubesinden e-Devlet şifresi alabilirler.

PTT’ye gitmeden e-devlet şifresi nasıl alınır evden e-devlet şifresi almak internetten e-devlet şifresi alınır mı e devlet şifresi