PTT'ye gitmeden rapor parası alınır mı? E-devlet üzerinden rapor parası nasıl alınır?

TAKİP ET

Yaşanan kazalar, hastalıklar ya da doğum durumlarında alınan rapor işverene bildirilmesi gerekmektedir. İşverenin bu durumu SGK'ya bildirmesi üzerine alınan rapor parası raporun durumuna göre değişiklik göstermektedir. Rapor parası kimlere verilir? Rapor parası nereden alınır? PTT üzerinden Rapor nasıl alınır?

Reklam
Reklam

İşverenin SGK'ya raporu bildirmesinden 15 gün içerisinde rapor parası hesaplara yatırılmaktadır. Çalışanların rapor paraları ise PTT üzerinden yatırılmaktadır. PTT'ye gitmeden rapor parası nasıl alınır? Rapor parası kimlere verilir? Rapor parası ne zaman yatırılır? 

PTT'ye gitmeden rapor parası nasıl alınır? 

Rapor parası PTT'ye gitmede e-devlet üzerinden alınabilir. E-devlet üzerinen kendi bankanızı etkileştirmek için bu linke tıklayarak işlemi tamamlamanız gerekir. 

E-devlete giriş yapılmasından sonra;

Yeni Hesap Tanımlama bölümüne tıkladığınızda aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız.

Gördüğünüz üzere Banka ve Sorgulama Bölümü yer alıyor. Tıkladığınızda listede olan bankalardan hesabınızın olduğu ve yatmasını istediğiniz bankayı seçip sorgula dediğinizde o bankadaki tüm hesaplarınızın listesi gelecek.

Gördüğünüz gibi Garanti Bankası Seçildiğinde bu bankada kaç hesabınız varsa hepsi listelenmektedir, bu hesaplardan aktif kullandığımızı seç diyerek devam ediyoruz.

Hesabı da yukarıdaki gibi seçip devam et dedikten sonra Cep Telefonu ve Mail doğrulama ekranı ile karşı karşıya kalacaksınız.

Mail ve telefonunuzu doğrulayıp devam dedikten sonra işlem tamamlanmaktadır. Artık Rapor Paranız (Geçici İş Görmezlik Ödeneğiniz) otomatik olarak seçtiğiniz banka hesabınıza yatacaktır.

rapor parası rapor parası şartları rapor parası nereden alınır rapor parası nasıl alınır Rapor parası ne kadar