Putin askeri seferberlik ilan etti! Ruslar Türkiye'ye kaçıyor

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında kriz devam ederken son dakika gelişmeleri geliyor. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin askeri seferberlik ilan etti. Bunun üzerine Ruslar Moskova'dan İstanbul'a bilet almaya başladı. Şu anda Moskova İstanbul uçak biletleri 30 bin TL'ye kadar yükseldi.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sonrasında olağanüstü gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Dünyada görülmemiş bir çatışma başlayacağı yönünde uyarılar yapılırken Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’den kısmi askeri seferberlik açıklaması geldi. Bunun üzerine Ruslar Moskova'dan İstanbul'a bilet almaya başladı. Ancak bilet fiyatları da 30 bin liraya kadar yükseldi. Diğer yandan Rusya'da seferberlikten kaçmanın cezasının da arttırıldığı öğrenildi.

Rusya'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna ve Rusya arasında süren savaş sırasında olağanüstü gelişmeler yaşanırken Rusya'da genel seferberlik ilan edileceği yönünde dedikodular ortaya çıktı. Tüm bu gelişmelerin ardından Rusya'dan gelecek açıklamalar dünya gündeminde geniş Yankı buldu. Putin tüm dünyanın beklediği o açıklamayı yaptı. Rusya'da askerlik eğitimi alan tüm gençlerin orduya çağır olacağı duyuruldu.

Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildi

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin resmi açıklamayı yaparak kısmı ise askeri seferberlik ilan edildiğini duyurdu. Vladimir Putin açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Batı'nın amacı Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek. Doğrudan 1999'da SSCB'yi böldüler ve şimdi Rusya için zaman geldi. Amacımız Donbas'ı özgürleştirmek, Batı, Rusya ve Ukrayna arasında barış istemiyor.”

Uçak biletleri 30 bin TL'ye yükseldi

Yapılan kısmi seferberlik açıklaması sonrasında Ruslar akın akın İstanbul'a gelmeye başladı. Ancak uçak biletlerinde de fiyatlar bir anda tavan yaptı. Şu anda Moskova İstanbul arası uçak biletleri 30 bin liraya kadar yükselmiş durumda.