Putin'den Türkiye ile ilgili flaş açıklama: Doğalgaz merkezi olabilir

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sonrası Avrupa büyük bir enerji krizi ile karşı karşıya geldi. Rusya Avrupa'ya verdiği doğalgazı tamamen keserken Putin'den bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamasında Türkiye'yi işaret eden Putin, Türkiye'nin doğalgaz Merkezi olabileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Ukrayna ile savaşa devam eden Rusya'nın devlet başkanı Vladimir Putin, Moskova'da düzenlenen Rus enerji haftası kapsamında açıklamalarda bulundu. Vlademir Putin açıklamasında Kuzey yakın bir ve kuzey akım 2 doğalgaz boru hatlarına yönelik terör saldırıları gerçekleştirildiğini dile getirirken, "Bu saldırılar, kritik öneme sahip tüm enerji, ulaşım ve iletişim altyapılarının artık tehdit altında olduğunu gösterdi. Kuzey Akım sabotajlarının arkasında kim var? Elbette Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkileri koparmak ve pazarı ele geçirmek isteyenler var." diye konuştu.

Türkiye doğalgaz merkezi olabilir

Avrupa'nın karşı karşıya kaldığı doğalgaz krizi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Rusya devlet başkanı, "Rusya, kışın dahil Avrupa'ya enerji sevkiyatına hazır, top onların sahasında. Kimseye yönelik bir kısıtlama yapmıyoruz. Bu sonbahar ve kış döneminde sevkiyatlar gerçekleştirebiliriz." diye konuştu.

Avrupa'ya doğal gaz verebilmek için farklı yöntemler deneyebileceklerini belirten Viladimir Putin, "Baltık Denizi'nde Kuzey Akım hatlarında kaybedilen hacimleri Karadeniz'e yönlendirebiliriz. Böylece, Avrupa'ya yönelik yakıt ve doğal gaz kaynaklarımız için ana rotayı Türkiye üzerinden sağlayarak, Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulabilir." dedi.