Putin'den Ukrayna'ya intikam saldırısı

TAKİP ET

Kırım köprüsüne Ukrayna tarafından düzenlenen saldırı sonrasında Putin'den karşı atak geldi. Gece saatlerinden bu yana Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlamalar meydana geliyor.

Reklam
Reklam

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Kırım Köprüsü’nde düzenlenen saldırının intikamını alıyor. Gece saatlerinden bu yana Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlamalar meydana geliyor. Alınan bilgiye göre Ukraynalılar Kiev, Lviv, Dnipro gibi Büyük şehirlerde yaşanan patlamalar sonrasında sığınaklara koşmaya başladı. Ayrıca Ukrayna'dan gelen görüntüler de sivilleri araçlarının da Alev topuna döndü görülüyor. Gelen ilk bilgilere göre Ukrayna'da saldırılarda 8 kişi hayatını kaybetti 24 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den de ilk açıklama geldi.

Kırım ve Rusya'yı birbirine bağlayan Köprüler de Patlama meydana gelmiş ve hemen ardından Rusya Ukrayna Savaşı bir başka bir boyuta taşınmıştı. Bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın baştaki ev olmak üzere birçok şehrinde şiddetli patlamalar yaşandı.

8 ölü 24 yaralı var

Haber ajanslara düşen bilgilere göre Hava saldırısında şu ana kadar 8 kişinin hayatını kaybettiği 24 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky vatandaşlara sığınaklarından çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu. Zelensky açıklamasında, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar" dedi.

Araçlar Alev topuna döndü

Bu sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hava saldırısı düzenlendi. Başkentin birçok noktasında toz bulutu oluşurken sivillerin araçları da alev topuna döndü. Halk korku ile sığınaklara akın etti.