Putin Ukrayna hakkında kararında Donetsk ve Luhansk'ı tanıdığını duyurdu!

TAKİP ET

Tüm dünyanın merakla beklediği haberi açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk ve Luhanks'ın resmen tanıdığını duyurdu. Yapılan açıklamada eyaletteki ayrılıkçıların yönetim kararı imzalanacak.

Reklam
Reklam

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizini tırmandıracak yeni bir gelişme yaşandı. Rusya medyasından edinilen bilgilere göre Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve görüşmede iki lidere Rusya’nın Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıdığını aktaran kararnameyi imzalayacağını söyledi.



Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada ise Putin'in, Macron ve Scholz'a ile görüşmesi sırasında Ukrayna'nın doğusunda bulunan Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimleriyle ilgili tanınma kararına ilişkin hazırlanmış olan kararname imza atacağı bilgisini verdiği bildirildi.



Macron ve Scholz'un Putin'in verdiği bu kararın kendilerinde hayal kırıklığına uğradıklarını ifade ederlerken konuya ilişkin yapılan açıklamalarda iki liderin temaslara devam etmeye hazır olduklarını söyledikleri aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ukrayna kararı Donetsk ve Luhanskı tanıma kararı