PYBS bursu yatı mı ? PYBS bursu ne zaman yatacak ?

TAKİP ET

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla merak edilen PYBS burs paraları yattı mı sorusu sorulmaya başlandı. PYBS bursundan kimler yararlanabilir, paralar ne zaman yatar sorularının yanıtları haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

PYBS bursu 358,10 TL olarak tanımlanmıştır. Her ayın 25'inde yatırılması planlanan bursun aile hayatındaki ekonomi de katkısı bulunmaktadır. Fakat bu ay PYBS burslarının yatmaması üzerine vatandaş araştırmaya başladı. PYBS bursu neden yatması sorsunun cevabı şöyledir;

PYBS burs parası yattı mı?
PYBS bursları karşılıksız olarak verilmektedir. Fakat bazen yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle paraların yatırılmasın da aksaklıklar yaşanabilir. 10-15 gün gecikmeler yaşanması normal hale gelmektedir. PYBS bursunu kazanan kişiler ekim aylarında paraları hesaplarına yatmaktadır. Malesef ki yaşanan durumlar nedeniyle kasım ayına uzamıştır. 

PYBS bursu nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınav karşılığında verilen bursu PYBS bursu denmektedir. Açılımı ise parasız yatılık ve bursluluk sınavı olarak belirlenmiştir. Sınavın yapılmasından sonra puan durumu yüksekten düşüğe göre sıralanır. Belirlenen puan aralıklarına ise burs verilebilir. 


PYBS burs ücreti ne kadar?

PYBS bursu her ayın 25’i geldiği zaman ben öğrencilerin banka kartlarını aktarılmaya başlayacaktır.

Verilen kartlar POS geçiş özelliği ve ön ikileme özelliğine sahip olacaktır.

Vakıfbank üzerinden sözleşme süresi bittiği zaman aylık ya da yıllık hesap işletim ücreti, bakiye sorma, kart aidatı, kart basımı, hesap hareketi dökümü gibi bankacılık işlemleri ne olursa olsun öğrenciye tarafından talep edilir. Başka kimse tarafından talep edilemez.

Ödemeler sadece burs kazanan kişiye yapılacaktır. Bursu kazanan kişiyi temsil eden vasi, kayyum, veli, vekiller ve ebeveyn gibi kişilere ödeme yapılmayacaktır.

Vakıfbank kartını kaybeden bu sahipleri yeni kartlarını PTT’lerden kimlik fotokopisi verilerek kendi şanslarıyla yeniden başvuru olarak temin edebilirler.

Vakıfbank kartları kaybolur kaybolmaz iptal olacaktır ve kullanılmayacaktır. Kart sahipleri borçlarına PTT alacaklara kartlardan yeniden çekebilir.

PYBS bursu nedir PYBS bursu ne kadar PYBS bursu ne zaman yatacak