Ragdoll dizi neyi anlatmakta? Dizinin yorumu nedir?

TAKİP ET

AMC kanalında yayınlanmakta olan Ragdoll isimli dizinin konusu, yorumu, puanlaması ve fragmanı ile birlikte detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

AMC isimli kanalda yayınlanmaya başlayan Ragdoll bir romandan uyarlanan bir dizidir. Uyarlandığı roman ise Daniel Cole’un 2017 yılında yazmış olduğu suç-polisiye içerikli romanıdır. Suç polisiye denildiğinde akla ilk gelen tabi ki seri katil hikayesidir ve bu dizide de bununla karşılaşmaktayız. Seri katillerin soğuk dünyasına bizi davet eden bir dizidir. 

Dizinin başlangıç sahneside edinilen konunun giriş sahnelerine aşikar olduğumuz için bizi pek şaşırttığını söyleyemeyiz. Nathan Rose isimli karakter üzerinden başlayan olaylar onun psikolojisinin alt üst oluşunu anlatarak devam eder ve tedavi altına alınan Rose iyileştikten sonra yeni bir ekibe katılarak dedektifliğe devam etmeye başlar. Bu grupta ise Emily Baxter ve acemi dedektif olan  Lake Edmunds vardır. 

Ragdoll dizisi ve konusu

Dizinin başlangıç sahnesi izleyiciyi karanlığa davet eder. Elbette bu tarz dizilerde artık genel bir durum olan başrol oyuncusunun sorunlu olması olayı da yine bizimledir. Bu karakter ise bahsettiğimiz üzere Rose karakteridir. Burada Rose’un yaşamış olduğu ruhsal durumlar ve bunalımları da konu edinilmektedir. Arkadaşı olan Emily ile aldıkları yeni dava ise Rose karakterinin hayat çizgisinde artık büyük bir öneme sahip olacaktır. 
Bu davada dikkat çeken nokta ise altı farklı kurbanın  vücut uzuvları ile oluşturulup dikilen, tavana asılmış olan bir beden ile karşılaşmalarıdır. Yani bu asılı duran cesetin her uzvu başka bir insandan oluşmaktadır. 
Dizide birçok ince detay mevcuttur. Göze çarpan ilk detay ise cinayetler ve dedektifler etrafında oluşan hikayenin arka planı olarak ise dünyanın, şehrin ve iklimlerin bozuluşu da anlatılmaktadır. Hikaye gerçek bir öyküden alınmış olmasa da yine de gerçeğe yakın verdiği tat ise diziyi daha anlamlı kılmaktadır. Dedektifler seri katili ve bu uzuvların ait olduğu bedenleri bulmaya çalışırken şaşırtıcı bir olay ile karşılaşırlar; katil öldürülecekler listesi yollar. Şaşırtıcı olan kısım bu değildir elbette. Asıl dikkat çeken şey bu listede dedektif Rose’un da isminin bulunmasıdır. 
Dizinin puanını on üzerinden altı olarak belirleyebiliriz. 
IMDb: 5,8

Dizinin oyuncu kadrosu
•Henry Lloyd-Hughes – DS Nathan Rose
•Thalissa Teixeira – DI Emily Baxter
•Lucy Hale – DC Lake Edmunds
•Ali Cook – DCI Simmons
•Michael Smiley – DS Finlay
•Natasha Little – Andrea Wyld
•Clive Mendus – Dr. Adrian Thompson
•Kobna Holdbrook-Smith – Joel Shepton
•Perry Jaques – Robert Maloney ve diğer.
 
 

ragdoll amc dizi yorumu