Ramazan Arife günü ibadetleri nelerdir? Arife günü oruç tutulur mu?

TAKİP ET

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna doğru Arife günü için araştırmalar başladı. Ramazan Bayramı'ndan hemen önceki gün idrak edilen Arife günü bayramın müjdecisidir. Arife gününe az bir süre kala bu mübarek günde yapılacak ibadetler araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sonuna doğru Arife günü için araştırmalar başladı. Ramazan Bayramı’ndan hemen önceki gün idrak edilen Arife günü bayramın müjdecisidir. Arife gününe az bir süre kala bu mübarek günde yapılacak ibadetler araştırılmaya başlandı. Ramazan ayını uğurlarken bayrama sayılı günler kala merak edilenler araştırılmaya devam ediliyor. Özellikle bayramın bir öncesi Arife günü için araştırmalar hız kazandı. Peki, Arife günü hangi ibadetler yapılır? Arife günü ibadetleri nelerdir? Arife günü oruç tutulur mu? İşte detaylar…

Arife Günü Oruç Tutulur Mu?

Ramazan ayının son günü, Ramazan Bayramı’ndan bir önceki gün olan Arife gününde oruç tutulur. Bu mübarek günde çokça dua ve istiğfar edilmelidir.


Arife Günü İbadetleri Nelerdir?

Ramazan ayının son günlerini idrak ederken en çok merak edilen konular arasında ‘Arife günü ibadetleri’ yer alıyor. Arife günü günaha girmemeye dikkat edilmeli ve bu mübarek güne hürmet edilmelidir. Arife gününde çokça ihlas suresi okunmalıdır. Yine bu önemli gün içerisinde çokça Kur’an-ı Kerim okunmalıdır. 

Arife Gününün Anlam ve Önemi Nedir?

Kurban Bayramı’ndan bir gün öncesine mahsus olan Arife (Arefe), Ramazan Bayramı’ndan bir gün önce de kullanılmaktadır. Bayramın müjdecisi olan Arife günü için Peygamber Efendimiz,  ‘En hayırlı, kabulü şayan olan dua, Arife günü yapılan duadır.’ (Tirmizi, Dua, 8; Malik, Dua, 500) buyurmuşlardır.